Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Sol İslamcılık (2)

Bir yazımda, İslamcılığı ikiye ayırmış, sağ ve sol İslamcılıklardan söz edilebileceğini söylemiştim. (20 Kasım 2015) Klişelerle düşünenlerin aklı haliyle bu fikre yatmadı.
Onlara göre sol ile din asla uzlaşamazdı.
Sol fikriyat dinle uzlaşır mı, uzlaşmaz mı, bilmiyorum ama İslam dininden siyasi bir ideoloji çıkartan tekfirci-cihatçı gruplar, bir nevi solculuk yapabiliyor. Hatta eski solun kaynaklarını kullanabiliyor.
İşte örneği... Eski El Kaideci siyasi düşünür Ebu Bekir Naci'nin 2004'te yayınladığı çok ilginç bir kitap var: Vahşetin Yönetimi:
Ümmetin Önündeki En Kritik Aşama
("Vahşet" yerine "Terör" de denebilir.) Bizim yayıncılar faydalı bir iş yapmak istiyorlarsa, bu önemli kitabı en kısa zamanda Türkçeye çevirmeli. İngilizcesi internette var. (Yayınlandıktan sonra toplatılırsa, beni suçlamayın ama...) Devrim yaparak komünizmi zorla kurmayı kafaya koymuş bir solcu neler söylerse...
Aynısını, tabii İslamcı dile dönüştürülmüş olarak Ebu Bekir Naci de söylüyor.
Naci'yi okuduğunuzda...
IŞİD'in niye kafa kestiğini, insanları yaktığını, damdan attığını ve köleleştirdiğini anlıyorsunuz.
IŞİD'in devletleşme stratejisinin özü aşağı yukarı şöyle:
Önce kaos ve korku yaratarak, egemenlik kurmaya çalıştığı alandaki her türlü otoriteyi işlemez hale getirmek...
Ardından da düzen sağlayan tek güç olarak İslam devletini kurmak...
Ebu Bekir Naci'yi tarihsel bağlamına oturtmak isteyenlerin, Fransız İhtilali'nin giyotinli terör döneminden başlaması gerekiyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA