Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Obama başarısız mı?

ABD Başkanı Obama'yı başarısız bulanlar var. Ekonomiyi toparlamasını, sağlık alanında yaptığı reformu filan geçip bizi yakından ilgilendiren konulara gelelim...
Kore, Vietnam, Irak ve Afganistan savaşlarında ABD binlerce ölü ve yaralı verdi. Kamuoyu "Yeter artık" diyordu. Obama "Askerimizin ayağı toprağa değmeyecek" diyerek iktidara geldi.
Sonuç... IŞİD ile savaşıyor ama kazalar ve birkaç terör saldırısı hariç, Amerikalıların burnu dahi kanamıyor. İşini koalisyon kurarak ve uçaklarla-dronlarla hallediyor. Cepheye Kürtleri sürüyor.
Sorun çıkartan İran'ı vurması bekleniyordu. Tam tersine İran'ı uluslararası sisteme dahil etti. Böylece İsrail'i tehdit etmesini de engellemiş oldu.
ABD Ordusu muazzam bir güç... Cumhuriyetçi bir başkan büyük ihtimalle sorunlu bölgelere asker yollardı. Obama ise hedefine siyaset yaparak yürüyor. Ancak masaya yumruk vurmadığı için başarısız görülüyor.
Bir soru: Sekiz yıl öncesine göre ABD ne durumda? Çok daha iyi ve umutlu değil mi? İşte bu kadar basit.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA