Ersoy Dede

Ersoy Dede

24 Ocak 2018, Çarşamba

Hem Hain Hem Cahil

Faşist Gezi kalkışması sırasında koca koca adamların, '.. 24 saat daha direnirsek AB ülkeye el koyacakmış..' türü paylaşımlarını şimdi gülümseyerek hatırlıyoruz.. Birine twitter'dan sormuştum; ".. AB'nin herhangi bir ülkeye el koyma hakkı, hangi yasadan, sözleşmeden, anlaşmadan ya da yönetmelikten geliyor?.." diye.. 'Bunun gerçek olmadığını ben de biliyorum ama kulağa hoş geliyor' yanıtını vermişti.. Dün PKK'nın siyasi kanadı Filiz Kerestecioğlu'nun Avrupa Konseyi'ndeki konuşmasını dinlerken yeniden o Gezi zevzekliği günlerine döndüm..
**
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin rozetini yakasında taşıyan bir isim..

Bu devlete hizmet edeceği varsayımıyla milletin cebinden çıkan paralarla maaşı ödenen vekil..
Filiz Kerestecioğlu..

Açmış önündeki mikrofonu Avrupa Konseyi Başkanı Jagland'a sesleniyor; ".. İki gün önce Sayın Erdoğan, Afrin'e savaş ilan etti. Bölgede birçok sivilin hayatını kaybettiği iddia ediliyor. Bu sırada Türkiye'de savaş karşıtı tüm barışçıl gösteriler şiddetle bastırılıyor. Bu konuyla ilgili Avrupa Konseyi ne yapmayı planlıyor?…" Yani açık açık Batı'yı ülkeye müdahaleye çağırıyor… **
Akıl tutulması dedikleri bu olsa gerek. Ya yu çıldırdınız mı siz?. Nasıl insanlarsınız kardeşim. Ne demek 'Türkiye'ye ne yapmayı düşünüyorsunuz?'.. Aklınızı mı kaçırdınız?.. Bir an için bu müdahalenin gerçekleştiğini var sayalım.. Ne olacağını zannediyorsunuz?. Herhangi bir emperyalist güç, içerideki taşeronlarıyla işbirliği yaparak el koyduğu ülkelerde, o süreçte kendilerine o kapıyı açan ihanet şebekeleriyle yol yürür mü sanıyorsunuz?. Sanki el koydukları zaman bu ülkeyi anahtar teslim bu hainlere verecekler.. Ya hu sizden daha akıllıdır onlar.. Bugün kendi ülkesini satanın yarın kendilerini de satacağını çok çok iyi bilirler.. Bu PKK'lıları ve onların destekçilerini iyi tanıyın dostlar.. İlkeleri, omurgaları, duruşları yoktur.. Parayı fazla verenin kapısında havlarlar. Bu kadar basit.. 'Hain' kelimesini sözlükte arattığınızda karşınıza çıkacak olan isimlerden birinin kim olduğunu görün işte..
**
Hain olmasına hain de bu alçaklar aynı zamanda çok da cahil..

Bakın FETÖ de defalarca Batı'nın Türkiye'ye müdahalesini gündeme getirdi..

Hatırlayın.. Öncelikli hedefleri buydu..

Ali Bulaç canlı yayında 'anavatanımız' diye söz etti ABD'den.. Şahin Alpay, açık açık çağırdı Batı'yı müdahaleye.. Teröristbaşı Gülen dümdüz makale yazdı Amerikan gazetelerine.. 'Gelin ve el koyun bu ülkeye' dedi.. Ama bir farkla.. Bu HDP'li tayfanın aksine FETÖ ihanet şebekesi doğru adres üzerindeydi.. Ya PKK'nın kent işgali üzerinden gittiler ya da El Kaide'ye silah temini palavrasından.. Her ikisi de üzerinde konuşulabilir konulardı.. Fakat bu Kerestecioğlu isimli hain, açıkça Amerika'nın, 'benim operasyon alanım değil' dediği alanda yürütülen terörle mücadelesini uluslararası kamuoyu gündemine sokmaya çalışıyor.. Oysa bütün devletlerce malûm ki, Türkiye, uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK'nin terörle mücadeleye yönelik kararları ve BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak girdi Afrin'e.. Yani hiç bir güç, Türkiye'yi 'işgalci' ya da başka bir takım suçlamalarla hedefe koyamaz.. Ama konumuz bu değil.. Bu PKK'nın siyasi kanat temsilcisi kadının, kürsüsünden müdahaleye davet ettiği kurum, Avrupa Konseyi.. Yani bu kadın hem hain ama asıl cahil.. Ya hu müdahaleye çağırdığı kuruma bak.. Avrupa Birliği'nin bakanlar kurulu.. Yuh.. FETÖ'cüler hiç değilse NATO'yu falan çağırırlardı. Bir parça tartışılabilir tarafı vardı.. Kadın Avrupa Konseyi'ni müdahaleye çağırıyor.. Yani düşünüyorum düşünüyorum bulamıyorum.. Bunun için, cahil olmak da yetmez.. Bir insanın kara cahil olması lazım.. Yarın bunlar şoförler odasını, kasaplar federasyonunu, Nobel ödül komitesini, FİFA ve UEFA'yı da Türkiye'ye müdahaleye çağırırlarsa kimseye sürpriz olmasın..

SON DAKİKA