Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEKTEBİN ALAYLISI BERAT ALBAYRAK

Tarihi bir yılı uğurlarken

Tarihi bir yılın sonuna geldik. Bizce kazandırdıkları ve öğrettikleri, kaybettirdiklerinin çok ama çok üstünde. Türkiye bu süreçte, hem bireysel hem toplumsal hem de kurumsal hafızalara kazınan paha biçilemez tecrübeler edindi. Bunun ne kadar kıymetli olduğunu ileride tarih muhakkak yazacaktır.
Ekonomi ve siyasette yaşanan bunca badireye, ihanete ve sıkıntıya rağmen, ülke ve millet bütün bunların hepsinden güçlenerek çıkmıştır. Yıl içinde ekonomik olarak yaşanan gelişmelerin birileri tarafından istenen zararlara yol açamaması bir yana, 2014 yılı 2015 için tahmin ve beklentilerin daha da olumlu olduğu bir resimle neticelendi.
2014 önemli ama zor bir sene oldu. 2015'in de Türkiye için önemli ama nispeten daha az zor bir yıl olacağını düşünüyoruz.
Zorluğun yerini yoğunluğun aldığı, ülkenin gelişiminde ve değişiminde daha yoğun bir çalışma ve mesai ortaya konması gereken bir döneme giriyoruz.
Ancak dünyadaki gidişat noktasında maalesef o kadar optimist olamıyoruz. Nitekim önümüzdeki dönem ekonomik çatışmaların farklı gerginlikleri doğurabileceği ve bu bağlamda dünya siyaseti açısından daha büyük sorunları beraberinde getirebileceği bir süreç bizi bekliyor.
Türkiye yeniden bölgesinde ve dünyada söz sahibi olmaya başlarken, tüm bu yaşananların devletin ve milletin farkındalığını daha da artırdığına inanıyoruz. Türkiye'nin birileri gibi söylemle değil artık eylemleriyle küresel barış ve istikrar için eskisinden daha fazla rol oynayacağına olan inancımız her geçen gün artmaktadır.
Son dönemin başarılı ve popüler dizisi 'Diriliş'in anlattığı dönem ve iklim bugünkü dünya ve bölge coğrafyası ile birçok benzerlikler arz ediyor. Umulur ki kaderi ve akıbeti de, Muhittin İbn-i Arabi'nin dizide ettiği duası gibi olur.
Not:
Hayattan ve yaşananlardan ders almayan yahut ülke gidişatından memnun olmadığı için görevi yalnız fitne üretmek olan birileri, son bir çaba içindeler. Millet ve devlet aklı tüm bu yaşananların farkındadır. 90'ların ucuz siyasi manevralarını adet edinenleri de, ülkenin ve siyasetin birliğini ve dirliğini bozmak isteyenleri de, kimin kimle aciz ittifaklar içinde olduğunu da acıyarak izlemektedir. İnancımız odur ki, 2015 bu yol üzerinde olanların tarihe karıştığı bir yıl olacaktır.
Not: Yoğun geçen bir yılı tamamlarken gösterdikleri performansla gayet başarılı işler çıkararak yaptıkları haberlerle ülke gündemini belirleyen Sabah Ailesi başta olmak üzere tüm Turkuvaz Medya Grubu'nu yürekten tebrik ediyoruz.
Bu vesileyle yeni yılın herkese huzur, sağlık ve hayırlar getirmesi temennisiyle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA