Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

"Atatürkoloji" diye bir bilim dalı var mıdır?

Hani ne oldu yahu, belgesini bulup çıkaracaktınız, "Atatürk'ün orduyu Suudi Arabistan'a yürütme" projesi vardı?
Hani belgeyi görmüş olduğunu söyleyen Münir Bey adında bir adam çıkıp konuşacaktı?
Yok, siz gidin Anıtkabir'de ya da Dolmabahçe'de tiyatro yapın, kanaat önderleriniz de çetelesini tutsunlar ve mutlu olsunlar, kaç kişi geldi kaç kişi gitti... Bir yandan da yediğiniz bu Suudi Arabistan haltını, bu hazin martavalı okurlarınıza nasıl unutturacağınızı düşünün.
"Suudi Arabistan'ın fethi projesini" merakla beklerken benim aklım başka bir şeye takılıyor:
Afet İnan adında bir hanıma.
Bu hanım necidir?
Türk ırkının kafatası özellikleri hakkında "mezar açıp ölçü alma" gibi çok bilimsel çalışmaları vardır da esas olarak necidir?
Yani tarihçi midir, sosyolog mudur, antropolog mudur, filolog mudur?
Atatürk'ün "çok yakını" olmaktan başka ne marifeti vardır yani? Sabiha Gökçen uçardı, Safiye Ayla şarkı söylerdi, bu ne yaparmış?
Lise kitapları yazmış, bir de "Medeni Bilgiler ve Atatürk" kitabı var. Genç kızlar için Kemalist adab-ı muaşeret bilgileri.
Kendisi, Atatürkolog...
Böyle bir bilim dalı var mıdır?
Varmış ki hanımı Türk Tarih Kurumu'na yönetici yapmışlar.
Bir başka eski yönetici, Suat İlhan da emekli korgeneral.
"Ona bakarsan ben Atatürkçü'nün kralıyım" diyor. (Temel'in lezbiyen fıkrası gibi.) Bir de jinekolog başkan var, Utkan Kocatürk.
Postalcı yazarlar, "yalnız kadın ve doğumdan değil, Atatürk'ten de anlar" diyorlar.
Çünkü çalışmaları varmış. (Yöneticiliğe getirilmek istenen birtakım Fars dili ve edebiyatı ya da Osmanlı tarihi profesörlerine "çalışmaları yok" diye itiraz ediyorlar.) Bir jinekologun boş zamanlarında ne gibi Atatürk çalışmaları olabilir?
Şiir yazan doktor çok görülmüştür de, Atatürk araştırması yapan doktor?...
Başlıca çalışması: "Atatürk'ün Fikir ve Düşünceleri"... (İkisi ayrı şeylermiş, "hisli duygular" ya da "ilgi ve alaka" gibi...) "Sohbetleri, yazdırdıkları, kronolojisi, günlüğü" gibi çalışmaları da var.
Evet, Atatürkoloji bilimi, bize ancak "Atatürk'ten Fıkralar"ya da "Atatürk"ün Sevdiği Şarkılar" gibi eserler armağan edebiliyor. "Atatürk ve Çiçek Yerleştirme Sanatı", "Atatürk ve Türk Mutfağı", "Atatürk ve Kadın Ruhunun İncelikleri", "Atatürk'ün Galaksi Rehberi" gibi eserleri de merakla bekliyoruz.
Bakınız İlker Başbuğ da bir Atatürk kitabı yazdı, tarih desen tarih değil, biyografi desen biyografi değil, inceleme desen inceleme değil, araştırma desen araştırma değil, anı desen anı değil.
Böylece o da bir bilim adamı sayılır. İşte tam AKDTYK başkanı olacak adam! Hapisten çıkınca bu göreve getirilebilir.
"Atatürk'ü sevmek ibadettir" dediğine göre kendisini Diyanet İşleri Başkanlığı'na da düşünebilirsiniz yani...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA