Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Bir fidanın güller açan iki dalı

Ana muhalefetin, tıpkı anayasa çalışmalarında yaptığı gibi, "barış sürecinde" de su koyuvereceğini üç hafta önce söylememiş miydim muhterem okuyucular?
İşte, ana muhalefet partisinin içindeki faşist hizip "artık saldırıya geçtiklerini" beyan ediyor... Türk ve Kürt eşitliğini tanımadığını da açıkça belirtti.
Yorumlar da, "CHP bölünür mü" endişesinden başlıyor, "CHP bölünsün" dileğine kadar gidiyor.
Evet, bölünürse, belki Kılıçdaroğlu da iki tarafı birden idare etmeye çalışıp siyasi kaypaklıkta Demirel'e bile nal toplatmaktan kurtulacak.
Fakat bu bölünme korkuları (ya da umutları), "iki hizibin birbirinden çok farklı hatta taban tabana zıt oldukları" varsayımına dayanıyor.
Acaba gerçekten öyle midir?
CHP içinde varoldukları söylenen sosyaldemokratlar acaba gerçekten solcu mudurlar, yoksa fraksiyonlar arası fark yalnızca bir "ton farkından" mı ibarettir? Sonuçta biri de Kemalist öteki de Kemalist.
Belki de sağlıklı bir karar vermek için "seçim hezimetini" beklemek en doğrusu.
İki yıl içinde üç seçimde üstüste yerlere düşünce, Kılıçdaroğlu'nu İstanbul sermayesinin ve muhalif basının desteğiyle devirmeye kalktıklarında, saflar daha da sıklaşacak ve netleşecek.
Faşist hizip açıkça partiyi ele geçirmeye çalışacak. Fakat liderleri yok.
Programları da yok. İçleri kof.
Solcu olduklarını söyleyenler de
"Mustafa Sarıgül opsiyonu" gibi olmayacak dualara amin demeyi deneyecekler. Onların da belirgin bir programları yok, bol bol boş lafları var.
Bölünse ne olur?
Keskin sağcılar ya ayrı bir parti kurup, daha önce bu partiden ayrılanlar gibi yokolup giderler (Turhan Feyzioğlu'nun şimdi adını bile ha deyince hatırlayamadığım küçük partisi gibi)...
Ya da MHP'ye katılırlar.
Sonuçta mecliste şöyle bir tablo belirir: Elli kişi kadar bir "sol Kemalist" blok, elli kişi kadar da bir "sağ Kemalist" blok... Otuz kişi kadar Kürt grubu, üç yüz kişiden fazla da AKP üyesi.
Bölünseler de güç dengelerinde bir şey değişmez, bölünmeseler de!
Bu tablo, bugünkü tablodan çok da farklı değildir.
Bakıyoruz da, bazı yorumcularda "bölünürse kurtulur" ya da "bölünürse umut olur" gibilerden bir iyimserlik havası esiyor...
Abesle iştigal ediyorlar.
Faşistlerden arınmış "pırıl pırıl" bir sosyaldemokrat CHP'nin de iktidara gelme şansı yoktur ki!
CHP hiçbir şekilde hiçbir serbest seçimi kazanamaz, sağcı maskesiyle de kazanamaz, solcu maskesiyle de kazanamaz.
Öyleyse ne farkedecek, CHP'nin saldırgan kanadı partiden gitmiş ya da gitmemiş?
Hiiiç, yazı konusu çıkıyor, o kadar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA