Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

CHP Esad'ı tutuyor

Bundan yirmi üç yıl önce, Türkiye'de "Saddam Hüseyin'i tutanlar" vardı... Bunların başında da Bülent Ecevit ile Erdal İnönü geliyordu.
Neden? Ecevit Amerika'ya karşı çıkmak için, İnönü de ondan geri kalmamak için.
Ecevit, Saddam'ın Kuveyt'i işgal etmesini "kendi açısından haklı bulduğunu" hem de gidip Saddam'ın yüzüne karşı açık seçik söylemişti.
Saddam durduk yerde İran'a saldırdığında Kuveyt'ten borç almış, savaşın sonunu getiremeyince borçları birikmiş, Kuveyt parasını geri isteyince de bozulmuştu... Çözüm Kuveyt'i ele geçirmek ve bir taşla iki kuş vurmak, hem borçların üstüne yatmak, hem de amansız petrol kaynaklarına konmak, kendi özkaynaklarıyla birleştirip dünya petrol üretimi ve ihracatının çoğunluğuna sahip olmaktı!
Ecevit ile İnönü'nün Saddam'ı tutmak için bir nedenleri daha vardı: Çünkü Turgut Özal Saddam'a karşı Amerika'nın safında yer almıştı...
İşin bir de ahmaklık boyutu vardır.
Türkiye'de birçok ahmak, Amerika'ya kafa tuttuğu için Saddam'ı "devrimci bir üçüncü dünya lideri" olarak görüyordu. Bir "Baas partisi ürünü" olan Saddam, askersivil karışımı bürokrat diktası isteyen "Türk Baasçıları'na" da sevimli geliyordu.
Biz bu meselede Saddam'ın haksız olduğunu söyleyince de, tıpkı bugün yaptıkları gibi, solcu olduklarını sanan basın ahmakları, özellikle de karikatür dergilerinde lumpen solculuğu oynayan cahil varoş delikanlıları ağızlarını köpürte köpürte üstümüze doğru saldırıya geçmişlerdi...
Bugün de CHP benzer bir zavallılık peşindedir. CHP de Esad'ı tutuyor.
Niçin? Anladığından mı?
Hayır, sırf Tayyip Erdoğan Esad'a karşı çıktığı için.
CHP'nin dış politikası, Kılıçdaroğlu'nun da sorulduğunda söylediği gibi, "yurtta sulh cihanda sulh"...
Niçin? Anladığından mı?
Hayır, Atatürk öyle demiş olduğu için.
Bunun ötesinde bir laf bulup da dillendiremiyorlar. İlkokulda sözlüye kalkan öğrenciyi bile hocası "evladım şunu biraz daha aç, biraz daha geliştir" diye uyarır.
Haa, bakınız faşistler CHP'den çok daha açık, tutarlı ve dürüst davranıyorlar. Faşistlerin bir kısmı "dünyada savaş, özellikle de Türkiye'de iç savaş" derken, bir kısmı da "darbeden sonra Araplar'la bütün ilişkiler kesilecektir" diye planlar yapıyor. (Kaybedeceğimiz milyarlarca doları herhalde kımız satarak yerine koyacaklar.)
CHP, sırf "Erdoğan'a zıt" birşeyler yapmış olmak için iki kere Suriye'ye giderek Esad'dan yana tavır koydu.
Evet, Esad'a "destek heyeti" gönderdi. Fakat tepki görmekten çekindiği için de bir yandan bunu "akan kanın durması için" falan diye pazarlamaya çalışıyor.
Gerek ülkende gerek dünyada ne ağırlığın var ki Esad seni dinleyecek de halkını katletmekten vazgeçecek?
Sen önce otur da, üçüncü dünya diktatörlerine sıcak bakan bir siyasi oluşuma Türkiye'de iktidar şansı verirler mi, onu düşün.
"Amerika'ya karşı Rusya ve İran'la ittifak kuralım, bu ittifaka Hindistan ve Çin'i de alalım" diyen serserilerin başlarına neler geldi, ona da bir bak istersen.
Enver Türkiye'yi kumara sürmüş, kaybetmişti. Sen hangi kumar masasına süreceksin eline fırsat geçerse?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA