Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Şorololar Partisi

Ankara'da bir zamanlar bir "Şorololar Derneği" kurulmuştu, haklarını savunmak için bir siyasi partiye dönüşmesini isterdik, olmadı.
Oysa muhalefet saflarında şorolo saymakla bitmez.
"Potansiyel seçmen sayısı" gözönüne alınırsa iktidara bile oynayabilir.
Basının "ruhen" şorololarının desteği de garantidir.
Taksim ayaklanmacıları parti kurmakta zorlanıyorlar da, o bakım- dan söyledik yani...
Bizimkiler parklarda forumlarda morumlarda çene çalmakla oyalanırken, bakın eloğlu kurdu bile: Amerikan gizli belgelerini açık etmesiyle ünlü Julian Assange, "Wikileaks Partisi"ni kurmuş!
"Sanal ortamlarda siteden sızıntılar partisi"...
Assange, çağın gereği olarak, partinin kuruluş toplantısına, sığınmış olduğu Ekvador'un Londra Büyükelçiliği dinlenme tesislerinden Skype programı yoluyla katılmış.
Şimdi, Amerikan sırlarını açık eden CIA ajanı Edward Snowden'in de "Terminal" filmindeki Tom Hanks gibi sığındığı Moskova Şeremetyevo Havaalanı gümrüksüz satış bölümünde bir parti kurması beklenir.
İyi de, Assange hangi programla oy isteyecek?
"Amerikan diplomatik yazışmalarını daha fazla açık edeceğim" vaadi karın doyuran bir program sayılmaz.
Assange partiyi aslen memleketi olan Avustralya'da kurmuş, yazık ki ona hayran olan Türk entelleri kendisine oy veremeyecekler.
Bunlara acilen oy verebilecekleri bir parti lazım...
Madem ki Kılıçdaroğlu'nu bile Taksim'den kovaladılar, yeni parti şart.
Faşist parti zaten var, onu geçiniz.
Cem Boyner gene bir "sermayeye yapışan karta kaçmış eski Marksistler partisi" kursaydı iş daha kolaydı.
"İstanbul sermayesine uşaklık eden üniversite hocaları partisi" de ancak akademik çevrelerden ve doktora öğrencilerinden oy toplayabilir.
Ne kuralım arkadaşlar?
"Acayip karı kız düşüyormuş abi söylentisiyle soluğu gezide alanlar partisi" mi desek?
"Çadırda ayaküstü iş bitirenler partisi" uyar mı mesela?
"Kitap okur gibi yapan saçı sakalı ağarmış kazıklar partisi?"
"İlaç dağıtıyoruz ayağından keşler ve hapçılar partisi?"
Bunlar gurme olsalar,
"Divan Pub'ın kuru köftesini ve haşlanmış yumurtasını beğenenler partisi" de düşünülebilirdi yani. (Turşusu da iyidir.) "Camiye ayakkabıyla girenler partisi?"... Fazla laikçi kaçar...
"Yoga yapan tazeler partisi?"... I ıh, cinsiyet ayırımcılığı olur.
"Kilo vermek isteyenler partisi" demedim çünkü o ancak Ankara'ya yürümekle mümkün. Aylin Hanım üç kilo vermiş, "böyle çok güzelsin" dedikleri zaman da utanıyormuş.
"Aziz Yıldırım kodese girdiği için Tayyip'ten nefret edenler partisi" de ancak Kurbağalıdere taraflarında dar bölge sistemi uygulanırsa etkili olacak...
Ne partisi kuralım çocuklar?
"İngiliz toprak ağaları bile Türkiye'nin iç işleri hakkında ukalalık ederken burada iki eliyle becerip de örgütlenemeyenler partisi" desek? "İnternet'te cik cik edenler partisi" diyelim, aranızda 140 vuruştan fazla yazı yazma yeteneği olan varsa onu da başkan yaparsınız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA