Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Metaaal

Aşkolsun çocuklara, vallahi beni mahcup ettiler. "Taksim ayaklanmasından parti marti çıkmaz" demiştim, kurdular.
İyi ama bana bunu söyleyen de bir sosyoloji profesörüydü. Hem de siyaset sosyolojisi uzmanı. Hocaya güvendik, onun yalancısı olduk.
Bunun öğrencileri arasında "Taksimciler" varmış, forum morum yapıyorlar, gelmiş demişler ki "hocam bu işten parti marti çıkmaz."
Bu arkadaş genel seçimde de AKP oylarının yüzde 40'a düşeceğini söylüyor. AKP'nin hakkından GZP gelecek!
Efendim nur topu gibi partimizin adı Gezi Partisi tabii. Kısaltması, GZP.
Amblemi, yeşil yuvarlak içinde kollarını iki yana açmış bir adam. Yeşil renk "çevre" falan oluyor, adam da kök salmış ağaç galiba. Herkesi de kucaklıyor gibi.
Lakin bu amblem, "gezici hanımlar" tarafından hiç beğenilmemiş: "Niçin kadın değil de erkek, hani kadın nerede?" diye soruyorlar.
Böylece partici gençler, feminizmin ve hayatın acı gerçeklerinden biriyle daha şimdiden tanışmış oluyorlar.
Partinin genel başkanı Reşit Cem Köksal adında bir çocuk. Üye sayısı henüz bilinmiyor.
Başkan uzun saçlı, seyrek bıyıklı... Sayın Köksal müzik yapıyor. "Heavy metal"ciymiş.
Öyle sıradan bir metalci değil, "neoklasik heavy metal" takılıyormuş. Klasik olduğuna göre bunun moderni de var demek ki.
O kadar metalciymiş ki, bir süre önce Türkiye'de konser veren Joe Lynn Turner ile aynı sahneyi bile paylaşmış! (O da kim yahu?)
Gitar çalıyor, "gitarın anatomisiyle" de yakından ilgileniyormuş. Hazret-i Ali'nin kılıcı Zülfikar, Kral Arthur'ün kılıcı Excalibur ya da şövalye Roland'ın kılıcı Durendal gibi gitarına özel bir isim de koymuş: Shark... Yani köpekbalığı.
Fakat bir gitarı daha varmış, hatırı kalmasın diye ara sıra onu da çalarmış. Onun da markası Fender.
Türkiye gerçeklerine en uygun lider!
Bu önemli bilgileri edindikten sonra partinin programına geliyoruz. "Halk anayasası" istiyorlarmış.
Fakat seçimi kazanıp iktidara gelecekler de anayasayı o zaman mecliste mi yapacaklar yoksa parkta oturup yoga yaparken mi oluşacak, burasını öğrenemedik.
Demokrasilerde herkes saçmalama özgürlüğüne de sahiptir, parti kurma özgürlüğüne de. Kendilerine başarılar diliyoruz. Cadılar Bayramı yaklaşıyor, orada bir etkinlik bekleriz. Arkadan Thanksgiving var, hindiye de buyursunlar.
Fakat bu işten bazı bayan meslekdaşlarımız zararlı çıktılar. Onlar, Gezi Partisi'ne daha farklı bir başkan istiyorlardı: Orta yaşlı olacak ama çok da geçkin olmayacak, en az kırk, en çok kırk beş... Saçı gür, kısa kesilmemiş, hafif dağınık... Notebook, Ultrabook, Ipad, Android falan filan çocuk oyuncağı gibi kullanacak... Karl Marx kadar olmasa da sosyalizmi bilecek, Münir Nurettin de dinleyecek, bisiklete de binecek...
Hanım hanım, partine başkan mı arıyorsun kendine koca mı arıyorsun?
Gene de sen bilirsin, bu çocuğa bir bak da... Bazı bakımlardan tutuyor ama... Anlaşamazsanız daha iyisini ararız. Gözleri de yeşil olsun mu?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA