Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Kara kız da isteriz

Alçakların son sığınağının neresi olduğunu Dr. Samuel Johnson'un ünlü özdeyişinden bilirsiniz, zavallıların son sığınağı da Nasreddin Hoca.
Hani çalı fidanı dikecek, çalılar boy atacak, oradan geçen koyunlar çalılara sürtünecek, yünleri takılıp kalacak, onları toplayacak, eğirecek, iplik yapıp kasabaya götürecek satacak da para kazanacak...
Mustafa Sarıgül'ün İstanbul'u "ele geçirmesi" için de böyle bir umut yeşertmişler.
Umut fakirin ekmeği diyecektim ama bu herifler fakir de değil ki, tuzu kuru adamlar. İstanbul sermayesinin ve onun medyasının adayı Sarıgül'ün fakirlerle bir alışverişi mi var? Örneğin Nurettin Sözen gibi gecekondulara şişe şişe süt dağıtsın ya da sabahın beşinden altısına kadar otobüse bedava bindirsin? Sarıgül şimdilik popülizmi yani halk dalkavukluğunu "Allah, peygamber" düzeyinde götürüyor.
Seçime üç ay kala, İstanbul'da, mevcut belediye başkanı Kadir Topbaş yüzde 52 ile önde görünüyor. Onu, yüzde 38 ile bürokrasinin ve sermayenin adayı Mustafa Sarıgül izliyor.
Bundan önceki seçimde Topbaş yüzde 53, İstanbul'a ayıp olmasın diye uğrayınca yolunu şaşırıp kaybolan büyük belediyecilik uzmanı Kılıçdaroğlu da yüzde 39 almışlardı da, bu yüzde 39 oranı kendi müşterilerine "kazandı gibi" pazarlanmıştı hani...
Şimdilik iki aday da kendi potansiyellerinin birer puan gerisindeler. Bu elbette bazı muhalif yazarlar tarafından utanmadan ve sıkılmadan "başabaş" diye pazarlanıyor, yutan çıkarsa.
Yutmayacaklarını bilenler, başka bir "temenni" geliştirmişler. Dokuz senedir yorulmayan Topbaş'ı "ağır kış şartlarının yoracağını" umut ediyorlar.
Fakat bir de bakıyorlar ki Erzurum eksi 29 ama İstanbul gene lodos!
Ağır kış şartları hafif kalınca bir başka umuda, "elektrik kesintisine" dönüyorlar. Doğalgaz kullanımı arttığı için elektrik yetmeyince İstanbul halkı bunu Topbaş'tan bilecekmiş, sırt çevirecekmiş!
O da olmazsa, "trafik sıkışıklığı" son çareymiş. Trafiğe takılan sürücüler, oylarını Sarıgül'e yağdıracaklarmış.
Böylece Sarıgül, Topbaş'la arasındaki yüzde 14'lük farkı kapatmakla kalmayacak, bu sıkışık trafikte onu sollayıp geçecekmiş.
Hani Galatasaray'ın, Fenerbahçe'yle arasındaki 11 puanlık farkı kapatıp şampiyon olması gibi bir şey. Üstelik bu yarışta Beşiktaş ya da Kasımpaşa yok çünkü MHP adayı -adı neydi yahu?- yüzde 5'te, Taksim çocuklarının adayı Sırrı Süreyya da yüzde 4'te kalıyorlar...
Vallahi biz de Sarıgül'ün elektrik ve trafik meseleleri hakkında ne gibi "kurtarıcı" görüşlere sahip olduğunu öğrenmek isteriz. Bu konularda "pilan, puroce ve poroğramı" nedir?
İstanbul sermayesinin kalemşorlarına göre İstanbul halkı Topbaş için "niye onu seçeyim" diye soracakmış. Ben de soruyorum, niye Sarıgül'ü seçeyim?
Haaa, İSKİ'ye kimi genel müdür yapacağını açıklarsa, düşünürüm.
Bize gene ekmek çıkabilir çünkü! 1993 yılında az mı eğlenmiştik? Gençliğimizi hatırlarız ne güzel... Konu mankeni olarak gene kara kuru bir kız bulsunlar da şenlik tam olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA