Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

"Mızmız liberaller"in "hizmet"i...

Peki, cemaat diyelim ki amacına ulaştı, yıprattı yıprattı hükümeti devirdi... Erdoğan'ın yerine koyacakları bir isim yoktur.
Onu bırakın, İsrail'e boyun eğecek, İran'la ilişkileri kesecek, Çin'den aldığı silahları geri verecek, Esad'la barışacak, Mısır darbesini onaylayacak, yani Amerika'yı her bakımdan memnun edecek bir adam yoktur. Fethullah Gülen herhalde "gönüllü sürgününden" gelip başbakan olacak değildir.
"O cenahta" tabii... CHP gelse bunların hepsini hemen yapar. Bayıla bayıla yapar.
Lakin CHP'nin ya da başka bir muhalefet partisinin seçim kazanması da sözkonusu değil...
Öyleyse bunlar hangi ateşle oynadıklarının farkındalar mı?
Ne istiyor Hocafendi? "Tayyip'siz AKP" istiyor, bunun olabileceğini mi düşünüyor? Başbakanın Çankaya'ya çıkarak "pasifize" olmasını istiyorsa ona bu kadar saldırarak bu yolu rahatlatacağını mı sanıyor?
Yoksa bir CHP iktidarı mı istiyor? CHP içindeki ulusalcı kanat onlara öylesine bir temizlik operasyonu uygular ki feleklerini şaşırırlar...
Hani utanmasalar, elli yıldır destekledikleri "Demirel'i isteriz" diyecekler ama en şabalak dinci bile Demirel'in doksanına geldiğinin farkında. Herhalde "Hüsamettin Cindoruk" falan diyerek kargaları da güldürmeyeceklerdir.
Öyleyse nereye varmaya çalışıyor bu adamlar?
Yoksa mesele bu kadar rasyonel, bu kadar Avrupai değil de alt tarafı alaturka bir intikam hamlesi mi sözkonusu?
"Kendi bindiği dal" meselini bir daha okusunlar. Ve de bir an önce barışmaya baksınlar, geri dönüşü olmayan nokta aşılmadıysa.
Tayyip'i devireyim derken gene merdiven altına süpürülme tehlikesi mevcuttur.
Bu süpürgenin sapını gene Kemalist bürokrasi eline alırsa da biz buna ağzımızla gülmeyiz.
Benim en çok şaştığım da, önceleri desteklerken iki yıldır başbakana ölümüne düşman kesilen "mızmız liberaller"...
Yok, bu mesele Ahmet Altan'ın aşırı şişik egosuyla, babasına karşı duyduğu kompleksle falan açıklanacak kadar basit değil.
Taksim ayaklanmasında kendini İspanya İç Savaşı romantizmine kaptırıp "no pasaran" diye enayi yazıları yazmakla da açıklanacak kadar düz değil. Nefret büyük boyutlarda ama mesele nefret kadar ilkel değil.
En sert, en vahşi muhalefeti yapar oldular. Diğer muhalif gazeteler bunların yanında Ayşegül Dergisi gibi kaldı. Kime çalışıyor bunlar? Neye "hizmet" ediyorlar?
Bu şaşkınların hemen hepsi ateisttir, nasıl oldu da Fethullahçı kesildiler?
Hemen hepsi eski Marksist olan bu insanlar, İstanbul sermayesinin demir kasnaklarını ülke ekonomisine yeniden geçirmesini, faizlerle istediği gibi oynamasını, IMF'den yeniden para alıp bunu halka ödetmesini mi özlüyorlar?
"Barış sürecini destekleyen" arkadaşlarını niçin tasfiye ettiler? Niçin körükörüne bu kadar sertleştiler?
Tayyip gider de faşistler geri gelirlerse sizi kevgire çevirirler, bunun farkında mısınız beyler, özellikle hanımlar?
Yoksa "şeriat" mı istiyorsunuz farkında olmadan?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA