Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Allı partiler morlu partiler

Al Parti derler bir partiyle dalgamızı geçmiştik, hatırlarsınız... İşe bakın, bir değil iki tane Al Parti varmış!
Bunlardan birisi, Alternatif ve Değişim Partisi... Amblemi, Anadolu üzerinden doğan güneş (güzelliğe bakın, tam da Samsun'dan doğuyor.)
İkinci Al Parti de gene Alternatif Parti... Amblemi, ışıklar saçan güneş benzeri bir top... Rengi sarı, tadını bilmem... Güneşin altında da, yatay durumda iki adet burma bilezik!
Sarı güneş AKP'nin sarı ampulünü taklit ediyor, burma bilezikler de ampulün dibini, "duy"a giren taban kısmını...
Seçim pusulasında üçüncü sıraya yerleşen Al Parti'nin bu Al Parti'lerden hangi Al Parti olduğu tam olarak bilinemedi. Galiba "çakmanın çakması", yani ikincisi.
Üç gündür bekliyorum, ne partilerden tık var ne de basından. Internet'in sanal dünyasını bu konuda birbirine katan muhalif medya, bu konuyu gazetelerinde tenezzül edip işlemedi.
Her kafadan bir ses çıktı, biz de bilemedik: Seçime giren parti bunlardan hangisidir? (Ayrıca, girse çıksa ne yazacaktır?)
Diyeceğimiz iki şey var. Bir: Dikkat etsinler de, AKP seçmeninin kafasını karıştırıp oy çalalım derken kendi seçmenlerinin (kaç yüz kişidir?) kafasını karıştırıp kendi kalelerine gol atmasınlar.
İki: Bu memleketin ticaret hayatında en basit bir isim ya da logo benzerliği bile milyonluk tazminat davalarına yol açabilirken, aynı ya da çok benzer isimli iki partinin kurulmasına ve AKP ambleminin bu kadar kör kör parmağım gözüne taklit edilmesine cevaz veren İçişleri Bakanlığı'nı ve bütün bunlara sesini çıkarmayan Yüksek Seçim Kurulu'nu tebrik ederiz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA