Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

İmanım tahtelbahir, bunun neresi komünistlik?

Çarşaf çarşaf döktürecekler demiştik, hemen başladılar. Peki, çorbaya bir tutam tuz da biz atalım!
Hani şu "Ovacık derler bir yerde" belediye reisi olan TKP adayı... Muhalif basının bir avuç komünisti pek memnun oldu, şimdi bunu parlatma zamanıdır diyorlar.
Önce bilinçli Ovacık seçmenine bakalım. Soruşturmuşlar.
Yaşlılar meseleyi biliyorlarmış ama gençler Marx'ı duymuşlar fakat Lenin'i tanımıyorlarmış.
Onlar için "komünizm demek İbrahim Kaypakkaya demek"miş.
"Dünyadaki komünist ülkeleri say" demiş muhabir arkadaş, cevap gelmiş: "Halen Küba ve Rusya var..."
Bravo. Allah her komünist belediye reisine böyle bilinçli seçmen versin. Mehmet Barlas "komünistler Berlin Duvarı'nın yıkıldığını kabul etmiyorlar" demişti, haklı çıktı.
İmdi... Geçen gün de sormuştuk, acaba Maçoğlu Yoldaş orada ne gibi komünistlikler yapacak?
"Biz hiçbir proje sözü vermedik" diyor.
Bravo. Belediye başkan adayı dediğin böyle olmalı, hiçbir proje sözü vermemeli. Varlığı yetmeli seçilmeye... (Mustafa Sarıgül proje sözü verdi de ne oldu?)
Maçoğlu Yoldaş, "en önemli iddiamız halkın kendini yönetmesi" diyor. "Devrimci halk meclisleri ve mahalle komiteleri" kuracakmış.
Belediyeler Kanunu'nda böyle bir müessese olmadığına göre, yasa dışı kuracak.
Bu yasa dışı halk meclisleri ve komiteler kurulacaklar da ne yapacaklar?
Bir şey yapmayacaklar, kurulmuş olacaklar. Herhangi bir "yaptırım" yetkileri yok ve olamaz da.
Ovacık'ta işsizlik had safhadaymış...
Komünizm geldi diye sevinip elinde tuzlukla Ovacık'a koşan muhabir arkadaş, "halk belediyenin işsizliğe tamamen çözüm bulamayacağının farkında" diyor.
Neden? Doldurursun işsizleri belediye kadrosuna, maaşa bağlarsın, belediyenin 1 milyon liralık borcu 8 milyona çıkar ama meseleye Rus usulü bir çözüm de bulunmuş olur! Sonra hep birlikte batarsınız ama sorun değil.
Haksızlık da etmeyelim: Ovacık'ta tek bir toplu taşıma hattı varmış. Bilet fiyatı 1 liraymış. Bunu ücretsiz yapacakmış!
Sırrı Süreyya yapamadı, Maçoğlu yapacak. Otobüsün masrafını da başka yerden karşılar artık.
Fakat kendisi de bunun gerçekçi olmadığının farkında, "sembolik olarak 25 kuruş da diyebiliriz" diye eklemiş. Suyu da ucuzlatacakmış (ama "su zaten ucuz" diyor, metreküpü 75 kuruşmuş.)
Eğitim hamlesini de yabana atmayalım: TKP her yıl Küba'ya üç öğrenci gönderiyormuş, bu öğrenciler artık Ovacıklılar arasından seçilecekmiş!
Hani nerede kaldı fırsat eşitliği? Kızılçakçaklı genç komünistlerin ne günahı var? Benim gözüme kestirebildiğim tek olumlu adım, Maçoğlu Yoldaş'ın ilçede "Zazaca kursları" açacak olması... Zazaca ortadan kalkmak üzereymiş.
Kılıçdaroğlu'nu en başa yazsın, çünkü CHP Genel Müdürü Dersimli'dir ama Türk faşistlerine sorarsan "Horasan yaylasının Kayı boyundan geldiği, Oğuz Türkleri'nden olduğu" için Zazaca bilmeyebilir. Bir lisan bir insan, iki lisan bir muhalefet lideri.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA