Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Oğlum sizi oyarlar

Meğerse bu memlekette Birleşik Haziran Hareketi diye bir "hareket" varmış, haberimiz yoktu, uyuyormuşuz...
Bu, "Occupy CHP" gibilerden özentili bir zevzeklik buluşması. Niçin haziran, belli değil. Taksim ayaklanmasına nazire olsa gerek. Adı haziran ama ağustos ayında biraraya gelmişler, dört ayda da üç toplantı yapmışlar. Yayınladıkları bildiri, "eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik, kamucu, dayanışmacı, laik, bağımsız, toplumcu" gibi kelimeleri harman eden bildik laf çorbası.
Birkaç üniversite hocası, birkaç gazeteci, birkaç eski komünist, birkaç politikacı... Hasan Pulur'un o pek sevdiğimiz deyimiyle "Aydın Beyler'le Münevver Hanımlar" yani.
Şimdi sıkı durun, duyuruları şöyle: "En kısa sürede Türkiye genelinde yerel meclislerin kurulmasına ve seçilecek olan temsilcilerle bir Türkiye Meclisi'nin oluşturulmasına karar verildi!"
Memlekette yerel meclis yok, onlar kuracaklar. Memlekette bir TBMM de yok, onlar toplayacaklar.
Tayyip Erdoğan'ı yeni anayasa için ikinci ve paralel bir "kurucu meclis" toplamaya, böylece yürürlükteki anayasa dışına düşüp "idamlık" hale gelmeye kandıramadılar, kolları kendileri sıvamışlar.
TBMM açık ve çalışır durumda olduğu halde ikinci bir "Türkiye Meclisi" topluyorlar... Çünkü oylarıyla TBMM'yi oluşturanlar, o 550 kişiyi seçip oraya gönderenler herhalde Yunanlılar.
Böyle çocukça ve tehlikeli oyunlar oynamaya heves etmeyin, ciddiye alıp adamdan sayarlar, sizi kabak gibi oyarlar, içinize de bade koyarlar. Sonra uyarmadın deme Fadime...
Fakat soracağım bir soru var: Bu toplayacağınız alternatif mecliste, "düşman işgali altında bulunan Ankara'dan kaçıp gelecek eski mebuslar" da olacak mı yahu?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA