Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Günün neşesi

Yok yahu, Süleyman'ın karısı değil, seçim vaatleri. Herkes birtakım vaatlerde bulunuyor ya, Devlet Bahçeli de bulundu.
MHP'nin iktidara gelmesi sözkonusu olmadığına göre, vaatlerin üzerinde durmaya da gerek yok. Doğu Perinçek'in "Yunanistan'dan 152 adayı geri alacağız" sözünün ne kadar ciddiye alınır yanı varsa, Bahçeli'nin de o kadar var.
Öyleyse bu yazıyı niçin yazıyoruz? Hiiiç, gülmek için.
Ne yani, bazılarının yaptığı gibi fıkra mı anlatalım, Ziya Paşa'nın Terkib-i Bend'inden dizeler mi okuyalım? (Değişiklik olsun diye de ara sıra işi Tevfik Fikret'e çevirirler.) İlle de fıkra istiyorsanız işte size fıkra:
Eskiden AKP'li olan bir MHP adayı, hükümetin kazanacağı seçimi erteletmek için "Suriye'ye savaş ilan edebileceğini" ileri sürdü...
Bu kadar eğlenceli olmasa bile başka MHP iddiaları da var: MHP, iktidara gelirse "milli ve demokratik" bir anayasa yapacakmış.
Bu demektir ki, bugün yürürlükte olan anayasa milli değilmiş.
Herşeyden önce Kenan'a ayıptır! Asgari ücret vaadinde "CHP ile HDP'nin ortasını bulan", kafasına göre de bir mazot fiyatı saptayan MHP (patiska ve tuz fiyatlarını da bilmek isteriz), "Türkçe dışında başka bir dilde eğitim yaptırmayacakmış"...
Ne yani, Galatasaray'ı, Robert Kolej'i, Alman Lisesi'ni, Avusturya Lisesi'ni falan tekmil kapatacak mısınız? Yoksa eğitimi Türkçe'ye mi çevireceksiniz?
Bu akılları merhum Oktay Sinanoğlu'ndan mı aldınız? (Bilen bilir, merhum Attila İlhan'ın da bu tür okullara gıcığı vardı.)
Yok yahu, biz onları kastetmedik ki...
Yalnızca Kürtçe eğitime mi karşısınız yoksa? Öyleyse niçin adını koymuyorsunuz? Kürtçe "gayrımilli", buna karşılık İngilizce, Fransızca, Almanca milli midir?
MHP iktidara gelirse yabancı dilde isim de kullanılamayacakmış.
McDonald's'ı "Makdumoğlu", Starbucks'ı "Sittibaba" yapmayı mı planlıyorsunuz?
Siz en iyisi "her öğrenciye 10 TL'lik yüksek öğretim kuponu verilecek" gibi cömert projelerle yetinin. İyi para. Vallahi canım yeniden öğrenci olmak istedi, on kâğıdınızı kapmak için. Bununla sinemaya da giderim, hamburger de yerim, kız arkadaşıma hediye de alırım. Yaza da yeter kışa da.
Bakınız CHP sizden daha gerçekçi sayılır... Madara olacaklarını görünce "alkış eyleminden" vazgeçtiler. "Trafoya giren kedi" gibi salaklıkları da bir yana bıraktılar. Birileri "ekonomiye ağırlık verin" tavsiyesinde bulundu, o yana yöneldiler. Ama bu sefer de kantarın topuzunu kaçırdılar, bol keseden sallamanın suyunu çıkardılar.
Genel sekreter gazetemize el koyacaktı, genel başkan yalanladı, hadi gene iyiyiz, orada da bir sıkıntı yok...
Fakat "İstanbul'da dağıtacağınız hediye paketlerinin içinde neler olacak" diye soruyoruz, cevap vermiyorlar. (Dağıtım ne zaman başlıyor?) Kafamı kurcalayan bir soru daha var: Ali Taran'a kaç milyon lira kaptırdınız arslanlar

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA