Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Profesör silkelemece

Gene bir dolandırıcılık haberi, gene bir profesör... İşadamı falan değil yani.
Sanki bu profesör milletinde dolandırıcılara "gel gel" çeken bir "hassa" var, özel bir koku, bir renk, bir tat, bir doku...
Geçenlerde bir "zayıflama profesörü" dolandırılmıştı, şimdi de bir ceza hukukçusu. Dört buçuk milyon lirasını çarpmışlar.
Senaryo klasik, ilkokul çocukları bile bellediler, bu profesör milleti hiç mi gazete okumuyor?
Telefonla aramışlar, "PKK banka hesaplarınıza ulaştı" demişler. Örgüt nasıl başarıyorsa bunu...
Kandil Dağı'nda bankacılık uzmanı mı var, bilgisayar dehası mı?
Profesörün arkadaşı olan bir savcının adını da vermişler, tabii koskoca profesörün aklına savcı arkadaşını arayıp da konuyu doğrulatmak gelmemiş.
Ne yapılacak? Bankadaki milyonlar çekilecek, arayan sözde polislere "elden" teslim edilecek, sözde operasyon bittikten sonra polis parayı profesöre iade edecek...
Hocamız önce "Internet'ten" 400 bin lira göndermiş, sonra bankadan 600 bin dolar çekmiş, poşetle yol kenarına bırakmış!
Bir başka bankadaki hesabından da 2,5 milyon lira daha çekmiş, onu da elden vermiş, bir otomobilde bekleyen sözde polislere.
Bu adam profesör ha, uyumayın. "Malvarlığına Karşı Suçlar" diye bir kitabı da var, derste anlatıyor. "Davacı ve şikâyetçiymiş" şimdi. "Basiretim bağlandı" diyor.
Psikologlar olayı değerlendirmişler. Bunun bir "devletten korku sendromu" olduğunu söylüyorlar. Çünkü, kendine polis süsü veren hergele açık açık hem tehdit ediyor ("parayı getirmezsen senin ve ailen için iyi olmaz"), hem de "sinkaflı" konuşuyor.
Ceza hukuku profesörü olmuş adam da bu şekilde "sinkaf edilmekten" korkuyor. (Dolandırıcılar beni aramıyorlar, çünkü alacakları "misliyle sinkaflı" cevabı tahmin edebiliyorlar. Cevap veremeyecek "temiz aile çocuklarını" tercih ediyorlar.)
Psikologların bu gibi vakalarda biraz da "IQ" kavramı üzerinde çalışmaları gerekir. Onlar araştıradursunlar, benim kafama iki şey takılıyor.
Bir: Bu profesör takımında bu kadar para ne geziyor? Maaşlar belli... Yani hepsi de babadan kalma evini mi satıyor yoksa eşleri mi zengin?
İki: Bunlara çoluğumuzu çocuğumuzu nasıl emanet ediyoruz, okutmaları için?
Eti sana, kemiği bana, paracıklar da çakallara mı?

Bekir

Twitter'de ne idüğü belirsiz bir itin adımı kullanarak sana ettiği hakaret üzerine açtığın davadan beraat ettim. Sizin Ecevit'in diliyle, aklandım.
"Allah iyiliğini versin" demiş, anlayıp dinlemeden böyle bir işgüzarlığa kalkışmamanı söylemiştim, kulak asmadın.
Ödesin şimdi gazeten mahkeme masraflarını.Sen de AKP seçmenini "inek" olarak niteleyen veciz yazılarını sürdürürsün herhalde.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA