Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

CHP'ye başkan buldum: Cedi Osman!

Biz eşeğiz ya, anlamıyoruz: Meğerse "Yıldız Savaşları" filmi ya da filmleri, "bir cumhuriyetin nasıl imparatorluğa dönüştüğünü" anlatıyormuş!
Acaba Roma'nın köklü bir cumhuriyetten Caesar gibi bir diktatör ve sonra da Octavianus gibi bir fırsatçının elinde imparatorluğa dönüşmesi mi konu? Yoksa Amerikan emperyalizmi mi eleştiriliyor?
Yok canım, laf dokundurulan bal gibi Türkiye Cumhuriyeti. (Bunu yazan oğlan Octavianus'u nereden bilecek, tarih dersini kırıp okey oynamaya gitmişti.)
Demek ki Darth Vader koskoca cumhuriyeti ne hale getirmiş...
Stars Wars aynı zamanda "imparatorluk ile cumhuriyet arasındaki anlayış farkını da yansıtır"mış...
Naboo gezegeninin taşına bak, uyan uyan Luke Skywalker, gözlerimin yaşına bak!
"Binlerce gezegen (bu imparatorluk sayılmıyor!) Jedi denilen koruyucular sayesinde demokratik bir sistemde yaşarken nasıl sinsice bir diktatörlüğe kayıyormuş", onu gösterirmiş. Kim kaydırıyor bu gezegenleri yahu?
Acaba şu Jedi koruyucuları kimler oluyorlar? Türk Silahlı Kuvvetleri mi, Köy Enstitüleri mezunları mı, CHP gençlik kolları mı, Gezi çocukları mı?
Bunlar, bizim gibi "Star Wars cahillerine" Internet'teki sosyal zevzeklik ağları kanalıyla ya da elektronik postayla gönderilen eleştiriler. (Bana gelmedi, "hacıya" göndermişler ama üstüme de alındım.)
Acaba bunları gönderenler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarını çektiği için dedeleri yerindeki Ara Güler'e küfür edenler midir?
Sakın Profesör Sancar'a "Anıtkabir'de dua edilir mi ulan" diyen hayvan olmasın?
Öyle ya, Anıtkabir mezar değil ki... Orada Atatürk yatmıyor ki, Atatürk ölmedi.
Obi Wan Kenobi olarak Hollywood'da yaşıyormuş meğer.
Bu hesaba göre İsmet Paşa da Yoda olur. (Tontonluğu merhum paşayı andırmıyor da değil hani.)
Bu arada son haberler: Obama basın toplantısını yarıda kesmiş, "acelem var, Star Wars filmine gideceğim" deyip tüymüş.
Meğerse bu son Star Wars filminde, James Bond niyetine tanıdığımız Daniel Craig de oynuyormuş! Fakat maskeliymiş, hani şu tepeden tırnağa beyazlara bürünmüş Stormtrooper'lardan biri. Figüran yani.
Şimdi dünya gençliği harıl harıl, Craig'in filmin ilk başındaki sahnede mi oynadığını yoksa daha sonra, filmin ilerleyen dakikalarında mı göründüğünü tartışıyormuş. Fakat Craig "buna ihtiyacım yok" diyerek iddiaları reddetmiş.
"Bu tiple bu heriften MI5 ajanı değil, olsa olsa KGB ajanı olur" diyorlardı...
O zaman, milli basketbolcumuz Cedi Osman'dan da niçin CHP'ye başkan olmasın?
Adı üstünde değil mi, karanlık güçleri yener, cumhuriyeti kurtarır işte.
Fakat ona bir de ışın kılıcı lazım.
Bu da olsa olsa, vedet oryantal dansöz lşın Kılıcı hanım olabilir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA