Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Yalancı Kemal

Muhalif basın şöyle namussuzca bir "algı operasyonu" yaptı:
Güya iktidar anayasanın ilk dört maddesini değiştirmek istiyormuş, CHP de buna karşı arslanlar gibi direniyormuş...
Kemal Bey de bu yalanın üstüne balıklama atladı, ikide bir köpürtüyor.
Üstelik, parlamenter sistemi "Osmanlı'dan gelen parlamenter sistemimiz var, gelin bunu geliştirelim" cümlesiyle savunacak kadar da küçüldü. CHP lideri Osmanlı'nın bir yanını savunuyor, dünyanın sonu gelmiş a dostlar.
Bakın başka neler diyor: "İlk dört maddenin birincisi, 'Türkiye devleti bir cumhuriyettir', bunun nesini değiştireceksiniz?"
Hiçbir şeyini Kemal Bey, hiçbir şeyini. Hiçkimsenin devleti cumhuriyet olmaktan çıkaralım, padişahlığa dönelim dediği yok.
"Değiştireceğiz diyorlar"mış Kemal Bey'e göre.
Hayır, demiyorlar Kemal Bey, yalan söylüyorsun.
"İkinci madde cumhuriyetin niteliklerini sayıyor, bunu da değiştirelim diyorlar" demiş. Cumhuriyetin "toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti" olmasına hiçkimsenin itirazı yok.
Pek pek "Atatürk milliyetçiliğine bağlı" cümleciği tartışılabilir...
Bu bir parti programıdır, bir CHP ilkesidir ve bir anayasa "CHP dışındaki diğer partileri" bu şekilde bağlayamaz.
Bağlarsa, tarafsız değildir.
Ne yani, "Enver milliyetçiliği" yasak mıdır? Kürtler Atatürk milliyetçisi olmak zorunda mıdırlar? Aleviler, cemevlerini kapatan, ibadetlerine "yasadışı toplantı" muamelesi yapan milliyetçilik türüne daha ne kadar destek vereceklerdir? Sosyalistler, sosyalizmi yasaklayan Atatürk milliyetçiliğine sahip çıkma safdilliğini sürdürecekler midir?
"Üçüncü madde, Türkiye devleti ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür, dili Türkçe'dir diyor, nesini değiştireceksiniz?" demiş.
PKK ile kıyasıya savaşan adam mı ülkeyi bölecek?
Yoksa Kürtçe'yi resmi dil mi yapacak? Gündelik hayatta serbest bıraktı, o kadar. İyi de etti. "Bayrağı, şekli kanununda belirtilen beyaz ayyıldızlı al bayraktır, nesini değiştireceksin?" demiş.
Pes... "Bunlar yeşil beyazlı Suudi Arabistan bayrağını getirecekler" iddiasını artık en hırt, en kütük, en gözü dönmüş muhalif bile ortaya atamıyor...
Kimsenin aya da yıldıza da kırmızıya da beyaza da dokunacağı falan yok Kemal Bey. Rüya görmeyin.
"Milli marşımız İstiklal Marşı'dır, İstiklal Marşı'ndan niye gocunuyor bunlar?" da demiş.
Pes ki pes Kemal Bey...
Gocunmak bir yana, "onların adamı" Mehmet Akif yazdığı için tam tersine çok seviyorlar.
İyi dinle Kemal Bey: Bu ilk dört madde, başkanlık sisteminde de pekala kalabilir! Bu ilk dört maddenin sistem tartışmasıyla hiçbir ilgisi yoktur!
Demek ki boş konuşuyorsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA