Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Canlı canlı sarışın bomba

Patlamayan bombayı yeterince ilginç bulmuyorlar! Muhalefet bomba patlarsa kamuoyunu birbirine katıyor ama 49'u canlı bomba olmak üzere toplam 85 saldırı önlenince bu başarı sayılmıyor...
O bombalar patlayacak ki iktidara giydirebilesin!
Bunun gibi, "sakin geçen" 1 Mayıs bayramının da hiç kıymeti yok. İşçinin hangi hakkını koruduğu bir türlü anlaşılamayan sendikalar bu kez "efendilik edip" olay çıkarmayınca haber hiç cazip değil...
Taksim'e sızıp maraza çıkarmak isteyenlerde 40 Molotof kokteyli, 17 el yapımı patlayıcı, 176 havai fişek, 7 maske, bir de tabanca yakalanmış, hiç üstünde durma...
Hatta, hain iktidar demokratik tepkisini koymak isteyen gül gibi çapulculara gene göz açtırmadı de, geç.
İstersen, Alman gizli servisi bu sefer iyi çalışmamış deyip Angela Merkel'i bile suçlayabilirsin! (Ne laf anlamaz kadın, birbirinden değerli akademisyenler Türkiye'ye gelme diyorlar, dinlemiyor geliyor.)
Haaa, bak, İzmir'de soyunanlar yakalanmış. İşte giydirme fırsatı.
Yok, soyunanları değil. İktidara giydirmece.
Bunlar anarşistlermiş. Yirmi beş kişi kadar.
1 Mayıs'ı soyunarak kutlamak, değişik bir eylem biçimi.
Gerçi bir zamanlar soyunan kızlar vardı. Başını Ukraynalı feministlerin çektiği bu hareket bizim delişmenler nezdinde de yankı bulmuştu.
Fakat hem soyunuyorlar, hem de erkekler bakınca kızıyorlardı.
Bir eylemde "memeler fena değil" yazdığım için bendenize etmedikleri hakaret kalmamıştı, şimdilerde hemen hepsi Türk basınından bir şekilde çekip gitmiş bunalımlı tazelerin...
Gösterene bakarlar güzel evladım... Üstelik de beğenmişiz, teşekkür edeceğine...
1 Mayıs'ta İzmir'de soyunanlar, bu eylemi "antiotoriter ve hayvan özgürlükçü anarşistler" olarak yapmışlar.
Hayvan özgürlüğünden kasıt, kedinin köpeğin bir sahibinin, bir bakanının olmaması mıdır, başıboş dolaşmaları mıdır, anlayamadık. Hayvan özgürlüğü sutyen çıkararak nasıl sağlanır, onu hiç anlayamadık.
"Sistemin bizi giymeye mecbur bıraktığı etnik, dini, cinsel, biyolojik ve daha birçok kimliğimizi de çıkarttık" demişler.
Hepsi tamam da, sistem biyolojik kimliği nasıl dayatıyor yavrum?
Güvenlik kuvvetleri, sebeb-i hayatınız babacığınızla kıymetli valideciğinizin yatağını basıp kiminizin embriyosuna X kromozomu, kiminize de Y kromozomu mu zerkediyorlar?
Bu sistemin bütün kötülüklerini anladık da, sizin sistem kendine göre bir mantığı olan "anarko-sendikalizm" bile değil (böyle bir terim duymuş muydunuz yavrularım?)
Sizinkisi yalnızca zırzopluk.
İspanya İç Savaşı'nda nasıl pis bir açmaza düşmüştünüz, faşistlere karşı koyabilmeniz için "konvansiyonel" bir ordu, merkezi yönetim ve disiplin şarttı! Sizin karşı çıktığınız her şey yani. Boyun eğmek zorunda kaldınız. Sizi önce bir posta Stalin'ciler dövdüler, sonra da Franco'cular.
Gene yatın kalkın o nefret ettiğiniz Türk polisine dua edin, oranızı buranızı açmanızı suç değil "kabahat" saymışlar, birkaç yüz lira verir gidersiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA