Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Ağız ve bakla

Bir muhalif gazeteyi açalım, şunu okuyalım:
"Referandum öncesi ekonomi düzeliyor... Döviz kurlarındaki dengesiz yükseliş yerini istikrara bıraktı. (...) Kurdaki istikrar, yerinde Merkez Bankası politikaları, vergi tedbirleri ve Varlık Fonu başta olmak üzere hükümetin aldığı diğer tedbirler sayesinde gerçekleşti.
Referandumdan önce kurun daha aşağı seviyelere gelmesini de bekleyebiliriz.
(...) 2017'de Avrupa Birliği'nin ihracatımıza katkı payı yüzde 44'ten yüzde 48'e çıkacak.
Ortadoğu ülkelerine ihracatta da artış görülecek. Alınan teşvik ve tedbirlerle konut kredileri son üç ayda yüzde 23, tüketici kredileri ise yüzde 15 artış gösterdi.
(...) Tüketici güven endeksi bu ay yükselme eğilimine girdi. Bu yükselme eğilimi, ekonomiye olan güvenin arttığını gösteriyor.
(...) Rusya ve İsrail'le olan ilişkilerimizin normalleşme sürecinin başlaması, ABD ile olan ilişkilerimizin çok süratle düzelmesi, Kıbrıs'ta anlaşma sağlanabilme olasılığı da, güven endeksinin ve ülkemizdeki yatırımların artmasında olumlu rol oynuyor.
Bütün bu faktörler, 2017'de büyümenin yüzde 3.5'un üzerinde çıkacağını, enflasyonun yüzde 8.5 civarında gerçekleşeceğini, cari açığın milli gelirimizin yüzde 5'i civarında kalacağını, ciddi bir kur artışıyla karşılaşmayacağımızı gösteriyor."
Yaman Törüner yazmış.

***
Hemen sayfayı çevirelim, şunu da okuyalım:
"Konut piyasasındaki canlılık devam ediyor. Hem yeni konutların satışında, hem de ikinci el konutların satışında artış var.
(...) Konut satışlarındaki canlılığın ardında yerli talep var. (...) Konut piyasasının genelinde yeni konutlara talep artarak devam ediyor. İkinci el konut piyasası da ilk el piyasa gibi büyüyor.
(...) Ocak ayında İstanbul'da her gün ortalama 250 yeni konut satıldı." Güngör Uras yazmış.
***
İyi ki muhalif gazetede yazmışlar ha...
Biz yazsak "yandaş" derler, etmedikleri hakaret kalmaz, üstüme iyilik sağlık.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA