Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

Sokaktaki polisten Denizli müdürüne öpücük

POLİSİN bayram haftası ya. Kime sorsan yere göğe koyamıyor teşkilatı. Peki polisin, özellikle de sokakta görev yapan polisin yere göğe koyamadığı kim? Geniş zamanı bilmem, şimdiki zamanın tek adamı Denizli Emniyet Müdürü İhsan Ünal. Niye mi? Niyesi gayet açık. İhsan Ünal çıktı ve "kral çıplak" dedi. Herkesin yüreğinden geçeni dile getirdi İhsan Müdür. Umarım başına bir şey gelmez. Ağzına biber sürülmez.
Bayramlık ağzını açtı ve!..
Hatırlayalım... Bakalım ne dedi de, teşkilat içindeki reytingi arttı Ünal'ın. Konuşmaları mealen şöyle:
"Denizli'de ev kirası 350-400 milyon lira. Buna yol ve diğer günlük giderleri de eklediğinizde, polisin maaşı yetersiz kalıyor. Bu mesleğin mensupları olarak haksız kazanç peşinde değiliz. Meclisimizden, bakanımızdan 'eşit işe, eşit ücret' istiyoruz. Bu bir ideolojik slogan değildir.
Ziyafet sofrası
Hizmetimizin karşılığını almayı dile getiriyoruz. Nasıl hırsızlık, fuhuş, işsizlik gibi olayların altında ekonomik nedenler yatıyorsa, polisin intihar etmesi, suiistimale yönelmesinin altında da yetersiz ücret yatmaktadır. Trilyonların naklini yapan polis, 750 milyon lira maaşla görev yapamaz...
Söylediklerinin, meslektaşlarının ya- şadığı ekonomik sıkıntıyı dile getirmekten başka bir şey olmadığını vurgulayan Ünal, "Bir ziyafete gidiyorsunuz, orada polis, koruma görevi yapıyor. Herkes yiyip içiyor, polis bakıyor. Onların öyle aç şekilde saatlerce beklemesi nedeniyle yüreğim cız ediyor!.."
Peki başka kim?
İşte bu sözlerle meslektaşlarının gönlünü fethetti Denizli müdürü. Aslında malumu ilan etti, herkesin bildiğini dile getirdi ama dedik ya kimsenin bu doğruları konuşmaya cesareti yoktu.
Gelelim kendi gözlemlerimize. Birkaç gündür özellikle polislerin yanlarına gidip uzun uzun sohbet ediyorum. Görüyorum ki moralsiz, takatsiz, ümitsiz çoğu. 15 yıllık bir memuru baz alalım. Maaşı 850 milyon. Kira yardı- mı diye komik bir para var. 200 bin lira mı neymiş?
Ya çık ya atarız
Lojmanda kalma hakkı 5 yılla sınırlı. Bu süreyi geçerse önce bir iki ay misliyle kira alıp, sonunda zorla (çevik kuvvet marifetiyle) atıyorlar dışarı. Ha bu arada lojmanı beleş sanmayın. Kirası ayda 85 milyon. Orta parası, çevre düzenleme parası, kışın yakacak parası filan diyerek ortalama 150 milyona filan oturtuyorlar orada. Çalışma saatleri bazen 12-12 bazen 12-24. Yani durum normalse 12 saat aralıksız çalışıp sonra 24 saat istirahat ediyorlar. Durumda bir fevkaladelik varsa (hep var) 12-12'ye dönüyor durum. Yolda kaybedilen zamanı ve uykuyu çıkarın. Geriye kalanı kendine ve ailesine ayıracak polis, peeh!..
Seviyorlar tamam da
Ne mesai var, ne bir şey. Üstelik her an ast üst çekişmesi. Her an stres, her an hır gür. Çekilecek dert değil ama birileri de yapacak bu işi. Şaşırtıcı olan hemen hepsi de mesleğini çok seviyor her şeye rağmen. Çoğuna sorun; "yeniden dünyaya gelsek yine polis oluruz" diyorlar.
Ama seviyorlar diye üstlerine bu kadar da yük yüklenmez ki di mi?..

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA