Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

Bu toprağın sesleri müthiş!..

Hay bin yaşasın"Bu Toprağın Sesi" yarışmasını kim akıl ettiyse, kim projelendirip, sunup kabul ettirdiyse, kim bu güzelliğe "peki" deyip yol verdiyse bin yaşasın.
Adana'da Hilton-SA Oteli'nde yapılan seçmeleri hem görüp hem de görüntülerken aynen de böyle düşündüm inan olun. Bu güzelliği yaratan insanlardan biri, elini attığını altın yapan koordinatör olarak Meral Okay var. Yapımcılığını Özgenç Fidanoğlu'nun üstlendiği projenin prodüktörü ise Marşandiz Yapım'dan Tanju Arıkan.

Arif Sağ çınarı

Yanımda devler devi bir adam. Bir çınar ağacı gibi yükselen Arif Sağ usta, kimileyin tüyleri diken diken olarak, kimileyin gözleri dolarak dinliyor Anadolu çocuklarını. Ve Arif Usta programın sunucusu Şafak Kahraman bir bir sahneye çağırdıkça, yanık hançerelerin ürettiği o seslerle sanki ruhunu doyuruyor keyifle. Bazısı sesten, türküden epey uzak, niye geldiler ki diye içten içe sorduğumuz soruların yanıtlarını türkü bitimi ifşa ediyor ve; "Ben aslında yarışmaya değil de Arif Hocamı görmeye, ona dünya gözüyle bir sarılıp, kucaklamaya geldim" diyerek dile getiriyor saf ve koşulsuz sevgisini.
Hoca olarak bağlama sanatçısı Murteza Er var başlarında. Bunca itiş kakışın, kültürümüzün bunca elden avuçtan uçuşunu çaresizce izlediğimiz bir zamanlarda öyle bir melhem gibi gelecek ki bu türküler, şimdiden muştusunu veriyorum herkeslere

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA