Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

Büyük stadın derdi de altyapısı da büyük olur

'Serme çim, aceleye geldi' derken, Kayseri Kadir Has Stadı dün açıldı. Savaş Ay da stadı gezdi, yetkililer anlattı: 216 ampulle aydınlatılıyor... 300 kilometre kablo kullanıldı

Kayseri'nin coşkusunu, heyecanını tam anlamıyla yazayım desem kâğıtlar şu yeni stada bile sığmaz mı ne? Kolay mı, bir rüya gerçek oluyor, memleketin en görkemli stadı, Kadir Has Stadı dün açılıyordu. Hem de müthiş bir maçla, Kayserispor- Fenerbahçe maçıyla. Günlerdir "çim bozuk - zemin berbat" haykırışlarıyla inleyen nameleri yakından dinleyip, izledim. Önce stat müdürü Osman Kayalap'la konuşup biraz da sıkıştırıyorum. Dalına dalına basıyorum ki acuk öfkelensin ağzından hususi birkaç tüyo kapayım.

* Yalapşap açıldı diyenler de var müdür bey? - Ne demek yalapşap?

* Pişmeden sofraya gelmiş yani... - !!!!

ANKARA'YA KADAR KABLO...

* Tam bitmeden niye açıyorsunuz stadı?
- Neresi bitmemiş?..

* Neleri bitmiş ki? - Hepsi de pırıl pırıl parlayan tam 12 bin ampul var. Buradan (Kayseri'den) Ankara'ya kadar kablo döşedik.

* Karayolu üzerine mi? - Hayır Savaş Bey yani kabloların toplam uzunluğu 300 kilometre. Ankara mesafesi kadar... Alttan ısıtmanın borularında da 14 ton antifiriz dolanıyor kolay mı?.. 141 güvenlik kamerası, 68 sahra tipi hoparlör.

* Scorboard dev gibi... - Hem de nasıl. 70 metre kare o scorboard.

* Sahayı aydınlatacak plon direği göremedim? - Göremezsiniz çünkü aydınlatma "kedi yolu" ampulleriyle 216 lambayla yapılıyor. O sırada genç mimar Bahadır Kul da yanımıza geliyor. Bu delikanlı kız isteyecek olsa müstakbel kayınpeder; "Sen daha toy bir çocuksun. Kızımı oturtacak yuvayı nasıl kuracan?" diye sorar valla. Ama helal olsun işte. Bitirmiş işi. Diyor ki: - Savaş Abi burası Türkiye'nin çelik yapı olarak en büyük binası.

BİR İŞÇİ KAZADA CAN VERDİ

* Öyle mi, neler var bana söyleyeceğin?
- Mesela 48 adet 10'ar kişilik özel loca yaptım, 4 adet 80'er kişilik kafeloca, 2 adet 500'er kişilik kulüp loca, 4 soyunma odası, 2 takımın da otobüsleri için ayrı ayrı özel kapalı güvenlikli park alanı. Haa bir de tribünlerde 13 sağlık odası var.

* Sağlık dedin de... Kaza oldu mu hiç?.. - Maalesef 15 gün önce ölümlü bir iş kazamız oldu. O kadar özene rağmen bir işçimiz güvenlik kemeri takmamış. 14 metreden düştü, kaybettik.

* Başınız sağolsun. Kaç kişi çalıştı inşaatta? Bu soruma da kenarda duran bir başka genç adam yanıt veriyor. O da şantiye şefi, inşaat yüksek mühendisi Yavuz Özkeşkek'miş. - Abi yüklenici firma Kayseri İmar A.Ş.'ydi. Benim kontrolümde ortalama 550 kişi çalıştı. 200'ü şantiyede devamlı yatılı kaldı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA