Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

Polat'ın itirafı!..

Hani geçen hafta Gaziantep maçından sonra çarşı karıştı, Diyarbakırspor başkanı sinirlenip "Galatasaray maçına çıkmayacağız, ligden çekileceğiz" dedi ya. Hani temaslar, görüşmeler, teselliler, temenniler, yaptırımlarla geçen günlerin ardından ikna olup "Peki çıkıyoruz ama bu sabrımızın son sınırıdır" deyip oynayacaklarını söylediler ya. Hah, işte o maçı izlemeye geldim ben de. Sırf maçı değil elbette. 'Şehirde durum vaziyetleri nedir, yurttaşın nabzı tansiyonu, aklı fikri, düşüncesi nedir' kolaçan edeyim istedim. Kente inişimden başlamam gerek ama ben acuk geriden, uçağın içinden gireceğim macerayı anlatmaya. Çünkü bu önemli maçın hakem dörtlüsü de benimle aynı uçakta. Müsabaka öncesi gidip de hakem heyetini tedirgin edecek cüssede söyleşiler yapmam elbet. Ben de sakin sularda seyredip sivil inisiyatif üzerine yoğunlaşıyorum. Kadına kıza, ere, kocamışa yani bilumum yolcu milletine sorup "Tabii ki Diyarbakır yenecek!" iddialı cevaplarını alıyorum. Diyarbakır'a iner inmez soluğu G.Saray'ın yanında alıyorum.
Amanın ne şenlik ne şenlik. Otelin cümle kapısı cümlesi sarı-kırmızılı formalı, kaşkollu, flamalı guruplarla dolu. Dicle Üniversitesi'nde okuyan Anadolulu gençler, tayinle gelmiş memur çocukları karmasından oluşan fanatik Galatasaraylılar bunlar.
Futbolcular bol fotoğraf çekimi, ligdeki hal ve gidiş söyleşisi ve buna benzer muhabbetlerden daral olup odalarına atıyor kendini. Başkan Adnan Polat'ı görünce fırsatı kaçırmıyorum.
-Başkanım siyah-beyaz fular boynunda, Beşiktaş'ın galibiyetini mi kutluyorsun yoksa.
- Hiç sorma sevgili Savaş hem sevinçli hem de kederliyim.
- O da ne demek başkan?
- Trabzonspor'u 2-0 yendi Beşiktaş.
- Herkes biliyor zaten - Yani Demirören'e sevindim valla.
- Keder niye peki?
- Sadri Başkan için de üzüldüm.
- Sizinle ne alakası var ki?
- Öyle deme. Devamlı karşılaşıp konuşup görüşüyoruz. Herkes birbirinin sıkıntılarını biliyor. İster istemez yenen başkan için mutlu oluyor, yenilene üzülüyor insan.
- (gülerek) Bir nevi Stockholm Sendromu mu, hasmınla bol temas, empati ve sempati getiriyor he mi?
- Bak bir şey itiraf edeyim ilk defa.
- Amanın bayılırım buna - Hani meşhur saat 20:45 olayı var ya.
- Ezme bizi şimdi başkan.
Fenerliyim diye yapma bunu.
- Diyeceğim o değil. O gece saat 20:45'te biz şampiyon olduk malum.
- Unutur muyum aaah ah!..
- Bizim bütün takım, yöneticiler kutlamaya eğlenceye daldı.
- Ya siz?
- Ben çok yakınım olan F.Bahçeli bir arkadaşımı aradım. Tebrik etti beni. Evdekiler nasıl ne yapıyorlar dedim. "Sorma Adnan. Kızlar ve oğlan içeride odalarına çekildi hüngür hüngür ağlıyorlar, perişan haldeler" dedi içim cız etti.
- Allah Allah!
-
İnan ki herkesin çılgın gibi eğlendiği o gece ben donuk donuk kaldım. Sevinemedim elimde büyümüş o çocukları düşünüp.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA