Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

Urfa'nın etrafı renk renk bayraklar

2 gündür Şanlıurfa'nın bu maça nasıl kilitlendiğini çocuk büyük, kız kızan, sivil, asker, memur herkesin heyecanla müsabakayı beklediğini gözlüyorum. "Urfa Urfa olalı böylesi bir coşkuyu az yaşamıştır" diyor kentin aksakalları...
Bu coşku Fenerbahçe ve Trabzonspor kafilelerinin hava meydanına inmesiyle katlandı. Futbolcular sevgi selinde boğulacaktı desek yeridir. Görev bölümü gereği Fenerbahçe'yi takip ettim. Dedeman Oteli'ne girişlerindeki büyük coşkuyu da yaşadıktan sonra hem Aziz Yıldırım hem de bazı futbolcularla mini söyleşiler yaptım. Onlara anlattım atmosferi.
Dedim ki; "Caddelerde, sokaklarda, köşeler, kuytular, yokuşlar, çıkmazlar ve meydanlarda öncelikle stadı açan, maçı buraya alan başbakanımıza, federasyon yetkililerine ve emeği geçen herkese bin teşekkür dövizleri var. Fenerium kamyonu burada da boy gösterip kapalı spor salonu önünde tezgah açınca ne izdiham yaşandı... 5 bin forma 3 bine yakın bayrak satılmış. 'Onbinlerce de şapka sattık, yetiştiremedik. Aşiret reisleri parayı basıyor, toplu halde alıp aşiret üyelerine hediye ediyorlar. 3 bin tane de bayrak satıldı' diyorlardı."
Aziz Başkan keyifle dinledikten sonra herkese teşekkür ettiğini söyledi. Bu arada "Bedavadan röportaj yapıp resim çekiyorsun, yok öyle iş Savaş Ay" diyerek şaka yollu takıldı bana. "Muhteşem bir karşılama. Şimdi valiliği, belediyeyi ziyaret edeceğiz. Oradan da stada bakacağım. 'Çok güzel oldu' diyorlar" dedi bir de.
Fenerbahçe kafilesini havaalanından Dedeman Oteli'ne Tatlıses Turizm'in otobüsleri taşıdı. Bunu görünce hemen İbrahim Tatlses'i arayıp görüşlerini sordum.



TATLISES'İN ÇAĞRISI
Dedi ki; "Bu organizasyona muhteşem diyorum Savaş Abi. Kim sebep olduysa helal olsun. Urfalı hemşerilerimden ricam, geleneksel konukseverliğimizi gösterelim; hayran bırakalım onları kendimize. Küçükken, gençken rüyamda görsem inanmazdım. Büyük gurur içindeyim. Hele 21 Nisan'da şehrin kurtuluşuna gittiğimde görünce iftihar ettim statla. 'Yahu yağmur yağar, ıslanırız' diyordum güldüler. Meğer her yerin üstü kapalıymış." Şanlıurfa'da bu kadar çok Fenerbahçeli olması, ilgi ve alakanın içtenliği, coşkusu futbolcuların çok hoşlarına gitti. Bir ara yemek salonuna sızmayı başarıp Alex, Deniz, Semih ve Selçuk'a sorma fırsatı bulunca anlattılar: "Bu taraftar her şeye layık. Elimizden gelenin en iyisini yapıp onları mutlu etmeye çalışacağız."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA