Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

Heidi Klum'un 'Taksim' macerası

On yıllar evveli rahle-i tedrisinden geçtiğimiz bir meslek ustamızla Spor Yazarları Derneği'nde yemeğe gittiğimde karşılaşıverdik.
Fena hırpaladı sözleriyle.
Dedi ki; "Taksim'de olup bitenlerle ilgili haber yapmak elbette gazeteciliktir tamam da, sadece 'malum konuya' ve şahıslara takılıp kalmak gazetecilik falan değil ki. Farkı gören, farkı süzen, farkı veren farklı olur. Siz daha çaylakken de söylerdik. Rutin içinden özel haber çıkartmak, detayları kanaviçe gibi işleyerek sürpriz ve iri kıyım havadisler kotarmak mühimdir ve hâlâ makbuldür gazetecilikte."

Herkes oradayken mi?
Gazeteci milleti için şu günlerin Taksim'inden özel haber ya da insan öyküsü falan çıkartmak 7 başlı ejderha böğründen yakut yüzük kapmaktan farklı değil.
Şanslıyım diyelim.
Dün ilk kez gittim, epey farklı bir mevzuya denk geldim.
Yıllar öncesinden tanıdığım bir Roman çiçekçi Nigar Abla'yı gördüm. 14 yaşındaki torunu Sevtap'ı da alıp gelmiş 'buraları' görmeye. Ayaküstü sohbet sırasında harika bir hikâye anlattılar, bayıldım.
Nigar abla Kurtuluş Kavşağı'ndaki çiçekçilik işinden geçen yıl tekaüt olmuş. Romatizmadan duramıyormuş artık ayazda, kışta.
Evde gelinleriyle birlikte fason işe başlamış.

İtalya'da galeri
Bileniniz vardır. Pek çok mahallede olduğu gibi, Dolapdere'de de piyasadaki çeşitli işkollarına evinden de fason iş yapan aileler mevcut. İşin esas sahibi mesela yünü, şişi, örnekleri getirir, bu aileler de sabah akşam kazak örer, 'parça başı' hesabıyla parasını alır. Nigar ablalara da takı işi gelmiş öbek öbek. Takılara ince zincir geçirme, törpülerini yapma, cila vurma, kenar yamultma işi yapıyorlarmış.
Bu parça malları getiren genç bir iş kadınımızmış. İtalyan olan eşinin Roma'daki galerilerinde satılıyormuş iyi paralara.

Bak şu işe
Geçen günlerden birinde dünyalar menşuru manken, oyuncu, sunucu, moda tasarımcısı, yapımcı, şarkıcı Heidi Klum da gelivermiş Roma'daki galeriye. Ve Dolapdere'de Nigar Ablaların son şekle getirdiği yüzüklerden 2 tanesiyle bir kolyeyi çok beğenmiş, satın almış.
Klum, galeri sahibi İtalyan'a; "Bunlardan kendi galerilerimde satmak için 3-4 bin tane yaptırtmak istesem haziran sonuna kadar olur mu?" diye de sormuş. Sonra adam eşine, eşi hanımefendi de Nigar Abla ve ailesine sormuş tabii ki, "yetiştirebilir miyiz" diye.
Neticeye gelirsek; 3 bin 500 adet mal önümüzdeki salı günü evlerinin kapısında olacakmış ve çok hızlı çalışmaları lazımmış..
Ne diyelim?
Amerika'da mal bekler Heidi Klum
Dolapdere'dekiler çabuk, haydi Gülüm...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA