Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

Sanat musikisine bir ana kraliçe

Süheyla Altmışdört... Son dönem Türk Musikisi'nde özellikle de öğretici olarak eline su dökecek, onun bilgi birikimine erişecek bir başka usta var mıdır acep?
Üniversite Korosu'ndaki bir grup öğrencisiyle evimize geldi geçen gün. O öğrencilerden biri de kız kardeşim Işıl olduğu için ilk gençlik yıllarından beri tanırdım hepsini. Süheyla Hoca, yetiştirdiği o gençlerin aksine zamanı kendi için durdurmuş, on yılladır aynı form aynı ışıltı aynı cevvaliyet içinde kalmıştı sanki. Eski tanış gençler ise yaşını başını almış, kır saçlı, kilolu olgun birer orta yaş mensubuydular artık. Münir Nurettin, Mesud Cemil, Şefik Gürmeriç gibi dev isimler yetiştirmiş Süheyla hocamızı. Konservatuar mezuniyetinden sonra da öğretici kadrosuna almışlar. 1963'ten itibaren Üniversite Korosu'nu devralmış.
"Esas iftiharım yetiştirdiğim öğrencilerin, Türkiye'nin her yanında konservatuvar kuruluşlarına önayak olup devlet korolarında solist, şef ve idareci olarak önemli görevler üstlenmesi oldu" diye anlatırken gözleri buğulanıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA