Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Gençler boşuna mı dirsek çürüttü?

TRT, genç sunucularını birer birer kızağa çekip, "popüler" isimleri ekrana sürüyor

GÖZLERİME inanamıyorum... Şovmen Beyaz, TRT ekranında "Şans Topu"nu sunarken, çam üstüne çam deviriyor. Numaraları yanlış söylüyor, soru diye yanıtı açıklıyor. Üstelik TRT'yi ve onun kuralları içinde hareket eden TRT spikerlerini inceden ti'ye alıyor. Haydi bunları geçelim. Madem bu bir bayrak devir teslimi, programı aylarca başarıyla sunan genç TRT sunucusu Meltem Yazgan'a bir teşekkürü bile çok görüyor. Hatta programa telefonla bağlanan bir izleyici "Ben bu programı daha önce sıkça izlerdim" deyince, Beyaz "Nasıl olur, biz daha yeni başladık" deyip, geçmiş zamanı bir kalemde silip atıveriyor...

O TRT ki, sunucularının askılı bluzundan, pantolonuna kadar müdahale eder. "Tuş" dersiniz, uyarırlar. "Buton" dersiniz, "Frenkçe" bulurlar. "Düğme" dersiniz, alay ederler. "Ulusal" lafını asla kabul etmeyip, "Milli" yi dayatırlar. Kendi yetiştirdikleri pırıl pırıl genç spikerleri ellerinin tersiyle itip, onları TRT'nin loş koridorlarında "hayalet gibi yaşamaya" terk ederken, "popüler" isimlerin hatalarını görmezden gelirler. Ben TRT spikerlerinin nasıl yetiştirildiklerini çok iyi biliyorum. Onbinlerce aday arasından seçilirler. Üç aylık kurs sırasında fonetikten, diyafram kullanımına, vücut dilinden artikülasyona, hatta genel kültür ve tarih bilgilerine kadar yoğun bir eğitimden geçirilirler. Bir yıl süresince onlara "stajyer" statüsü uygulanır. Tekrar sınava alınırlar ve atamaları yapılır. Tabii hemen büyük şehirlerde göreve de başlayamazlar. Önce Doğu'daki radyolarda hizmet verirler. Neredeyse üç yıllık bir sürenin sonunda kadrolu spiker olarak göreve başlarlar. TRT'de program sunmaya başlayan Emre Altuğ şirin çocuk. Beyaz da sevilen bir şovmen. Bunların hiçbirine itirazım yok. Ama "S"leri biraz tıslıyor diye sınavı geçemeyen bir TRT spikeri, şimdi ekranda "R"leri telaffuz edemeyen Beyaz'ı gördüğünde neler hissediyor dersiniz? 200 bin dolar karşılığında Eurovision'u sunması için teklif yapılan Enrico Iglesias'a "dur" diyen ve onun yerine Meltem Cumbul-Korhan Abay ikilisini görevlendiren yeni Genel Müdür Şenol Demiröz'ün kısa zamanda bu adaletsizliğe de el atacağına inanıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA