Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Çakır'ı RTÜK mü vurdu?

"Kurtlar Vadisi" fanatiklerinin isyanı dinmiyor. İşte "Çakır olayının" perde arkası

Yani inanılır gibi değil... Bu ülkede aydınlar, siyasetçiler, gazeteciler vurulur, kimse kılını kıpırdatmaz, bir televizyon karakteri rol icabı kurşun yiyince yer yerinden oynar. Hem de vurulan kişi bir mafya babası, Çakır!.. Günlerdir "Yakından Kumanda" nın telefonları susmuyor. "Kurtlar Vadisi" fanatikleri yapımcı firma Sinegraf'a ateş püskürüyor.
"Nasıl olur da Çakır'ı öldürmeye kalkarsınız?" diye hesap soruyorlar. "Çakır bu dizinin can damarı, bizim kahramanımız, onsuz Kurtlar Vadisi ne işe yarar ki?" diyorlar... Hıncal Uluç ağabeyimiz günlerdir köşesinde yazıp duruyor. "Ahmet Çakar'ı vuranları polis niye hala yakalamıyor?" diye...
Uluç dışında şehir eşkıyalarının peşine düşen, hesap soran bir Allah'ın kulu yok... Çakar vurulunca seyirciden ses seda yok, ama Çakır vurulunca kıyamet... Tamam, Oktay Kaynarca'nın canlandırdığı "Çakır" bu dizide son derece renkli bir karakter haline geldi. İnsanlar onun sözlerini "vecize" niyetine defterlerine not düşmeye, onun gibi yürüyüp, onun gibi konuşmaya başladılar. Bazı televizyon karakterleri kimi zaman böyle ilahlaştırılır.
Bunu anlayışla karşılayabilirim. Ama kendimize örnek olarak bir mafya babasını seçmemiz beni adalet sistemimizin geleceği ve hukuk devletinin saygınlığı adına son derece endişelendiriyor. Neyse lafı daha fazla uzatmaya gerek yok. Sanırım Hıncal ağabey bu yazının sonunu yine kendi üslubuyla getirecektir. Benim asıl anlatmak istediğim olay başkaydı ama gelin görün ki, yazı başlığının içeriği, en sona kaldı.
Efendim, yapımcı Osman Sınav'a sordum: "Durup dururken bu Çakır'ı niye vurdurdunuz da bizim telefonlarımızı kilitlediniz Osman ağabey?" dedim. Meğer tetiği çeken Cerrahpaşalılar değil, RTÜK'müş! "Hoppalaa" nidalarınızı duyar gibi oluyorum. Ama durum gerçekten de böyle. Hatırlarsanız, RTÜK, "mafyanın özendirildiği" şikayetlerini dikkate alan İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla "Kurtlar Vadisi" dizisi hakkında inceleme başlatmıştı.
Tahkikat hala sürüyor. Ama bu arada yapımcılara da "mafyayı özendirmeyin" telkinleri üstü kapalı olarak ulaştırılıyor. Bunun üzerine senaryo ekibi de "Bir mafya lideri ne kadar güçlü olursa olsun, bir gün gelir kurşunlara hedef olur. Yani su testisi su yolunda kırılır. Sakın onlara özenmeyin" mesajını vermek için senaryoya Çakır'ın vurulma sahnesini ilave etmek zorunda kalmış... Sanırım bir kez daha ülke olarak dünya yayıncılık tarihine geçtik!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA