Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Pazar notları

Korkum o ki... Kaçak katil kurtulacak! Yakalansa bile "ruhu"nun paçasını kamuoyundan kurtaracak! Cinayetin korkunçluğu giderek vizyondan yavaş yavaş kalkan bir filmin final sahnesine dönüşecek!.. Çünkü artık katille değil, Münevver'le uğraşmaya başladık. Medyaya bakın!.. Talihsiz kızın ölüm nedenleri cinayetten daha önemli hale geldi! Dava dosyası lime lime ediliyor. Münevver ne yaptı, kiminle konuştu, nasıl biriydi, o mesajlaştığı kimdi? Şimdi bunlarla uğraşıyoruz. Öyle bir dünya ki... dedikodunun heyecanı vahşetin gerçekliğini bile baskı altına alıyor. Çok yazık!

***

Boş umutla koyu umutsuzluk aynı kaynaktan beslenir: Şimdiki zaman karşısındaki körlüğümüz ve değer bilmezliğimizden...

***

Sözler bu kadar güçlü olmamalı!.. Canımızı acıtanlar ağrıkesici sözcükleri nasıl da iyi bilirler, değil mi?

***

Soru: Neden çok hareketli, yerinde duramayan, hatta sürekli arıza çıkaran kadınları seviyorsun? Cevap: Galiba beni şu gündelik hayat denen "uyku"dan bir tek onlar uyandırmayı başarıyor.

***

Ya kumdan denize giriyoruz artık ya da denize uzanan şık ahşap iskelelerden... Çakıl taşlı sahiller neredeyse "ikinci sınıf" ilan edilecekler. Oysa ayağımız biraz acıyabilir, su belimizi geçinceye kadar yürümek zor olabilir ama o berraklığı yaşamak; suyun içinde parıl parıl parlayan taşları görmenin hazzı; bir adım ötede su derinleşince renginin koyu yeşile dönüşüvermesi az şey midir? Üzerine özel tasarımlı beyaz şezlonglar atılsa da, şimdilerde çok moda olduğu gibi iskeleye "spa" görüntüsü kazandırılsa da o dinginlik duygusu oluşmuyor.

***

Öğle vakti... Kıyıda suyun altında bembeyaz bir taş parıldıyor. Dalgayla hafifçe kayıp yerinden oynuyor... Sonra bir daha, bir daha kıpırdanıyor.... Sanki bu minicik taşın içine evrenin neşesi sığışmış! Onu seyretmek bir tür dua, bir vecd hatta!

***

Cennetten çıkan (çıkartılan) uyum ve huzur değil, Adem ile Havva'ydı. Ötekiler cennette kaldı...

***

Siyaseti sevgi teraneleri üzerine yapanlardan korkarım. Doğrusu adalet üzerine siyasettir. Çünkü aklıma hep o Ku Klux Klan liderinin söyledikleri gelir:" Zencilerden nefret ettiğimiz yalan. Biz beyazları çok seviyoruz."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA