Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Guti-Q7, ya gerisi?

Hep ağaca bakıyorsanız, ormanı görmüyorsunuz demektir.
Sürekli Quaresma'yla Guti'ye bakmak da öyle bir şey! Güzel, seyretmesi keyifli fakat içinde bir tür körlük de saklıyor.
Bu iki yıldız futbolcuya odaklandığımız için hem siyah beyazlı taraftarlar, hem de biz yorumcular takımın tamamının hali pür melalini gözden kaçırıyoruz.
Dün devre bittiğinde düşündüm de...
Tamam, Fenerbahçe ilk bölümde topu bırakıp hakemle oynamıştı.
Cüneyt Çakır da buna izin verince moral dengeyi sarı lacivertliler lehine bozulmuştu!
Tamam, sertlik iyi futbolun önünü kesmiş, göz korkutmuştu. Ama doğruya doğru, Guti'nin paslarını ve Q7'nin driplinglerini çıkardığımızda geriye ne kalıyordu? Hücumda pozisyon üretme beceriksizliği, Nihat'ın amaçsız koşuşturmaları ve uyumsuzluk... Bir de Zapo'nun tek başına Fenerbahçe forvetlerinin çabalarına karşı direnişi...

* * *

Bilmeyen yok...
Aykut Kocaman'ın takımı için dün "sırat köprüsünden önce son çıkış" maçıydı.
Alex'ten başka maçın kaderini değiştirecek silahı yoktu Kocaman'ın. O yüzden ilk hedefi Beşiktaş'ın silahlarını tesirsiz hale getirmekti!
Nitekim ilk yirmi dakikada Beşiktaş orta sahası hızlı biçimde yer değiştirirken sarı lacivertliler çok zorlandılar.
Ama Ekrem'in sakatlığı her şeyi değiştirdi. Savunması zayıf Dia, rahatça ileri çıkmaya başladı. Bir, iki derken sarı lacivertliler Dia ve Niang anlaşmasından golü buldular.
Sonrası Beşiktaş için daha zor, Fenerbahçe için daha kolaydı. Neden?
Çünkü CSKA maçı çırılçıplak göstermişti ki, Beşiktaş topla çok oynuyor, çok atak yapıyor ama pozisyon üretmekte zorlanıyor.
Kritik nokta burası işte!

* * *

Eğri oturup doğru konuşalım.
Dün Beşiktaş'ı mağlubiyetten çekip çıkartan hamlenin Schuster'le bir ilgisi yoktu.
Kocaman'ın Alex'i kenara alışının beraberlikte payı olduğunu düşünmek daha doğru bence! (Malum Alex'in kulübeye gittiği maçları alamıyor sarı lacivertliler!) Ama beraberliği kurtaran hücumda Guti, savunmada Zapo'dur, gerisi boştur!
Şimdi oturup düşünmeli Schuster!
Beşiktaş ne zaman takım olacak? Ne zaman Guti ve Q7 takım oyununun parçaları olacak? Haydi geçtim Süper Lig'i, ama Avrupa Ligi için bunu yapmak zorunda!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA