Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Rusya

Nobel Edebiyat Ödülü'nün bu yılki sahibi Belarus yazar Svetlana Aleksiyeviç'in 7 Aralık'ta ödülü alırken yaptığı müthiş etkileyici konuşma bizde pek yankı bulmadı. Meraklısı konuşmayı internetten bulup okumalı.
Son günlerde Rusya'nın ruh hali üzerine çok yorum yapılıyor. Derim ki, Aleksiyeviç'in o konuşmasındaki şu sözlerini de dikkate almalı...
"İmparatorluk yıkıldığında bize ne oldu? Dünya daha evvel cellatlar ve kurbanlar diye ayrılırdı; Gulag'daki gibi. Dünya daha evvel bir de hapse atanlar ve atılanlar diye ayrılırdı. Bugün Batıcılar ve Slavcılar, satılmışlar ve vatanseverler diye ayrılıyor. Bir de alabilenler ve alamayanlar diye... Bu sonuncusu, bana göre sosyalizm sonrasının en acı tecrübesi. Kızıl İnsan, mutfakta oturup hayalini kurduğumuz o Özgürlük Krallığı'na bir türlü ulaşamadı. Rusya'yı o olmadan böldüler, o ise elinde bir hiçle kalakaldı. Aşağılanmış ve soyulmuş. Saldırgan ve tehlikeli."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA