Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Altını çizdiğim satırlar-65

Hayata sığmak kolay değil, elin kolun sığsa tuttukların sığmıyor, ayakların girse hayallerin girmiyor, belin dönse gözün arkada bıraktıklarında kalıyor, hep bir darlık, sıkışma, sonra da bakılıyor ki, insan gire gire daha giriş kapısında durmuş, orayı da tıkamış... (ŞULE GÜRBÜZ / Coşkuyla Ölmek)

***
Seni seviyorum, çünkü dünyayı batarken seyretmekten hoşlanıyorum. (WILHELM GENAZINO / O Gün İçin Bir Şemsiye)
***
İyi insanlardık. Ay son- larında cebimizde para kalmıyordu. Sana mavi, ak çizgili bir süveter aldıydık. Sen bana lacivert bir pantolon diktiydin. Kıyamıyorum şimdi onu giymeye, eskimesinden korkuyorum. (CEMAL SÜREYA / On Üç Günün Mektupları)
***

Aynanın karşısında dikilip gülüşüyoruz. İçimizdeki his, seyahate çıkarken hissedilenin tam tersi. Mutluluğumuzun sebebi yola çıkmak değil, bulunduğumuz yerde kalmak (...) Aynı yolda devam etmek için bir fırsat. (SAMANTA SCHWEBLIN / Ağızdaki Kuşlar)

***
Mesafe iyidir, ayrılık değil. (İBRAHİM TENEKECİ / Uçuş Denemeleri)
***
Zaman bazen kuş gibi uçar bazen de solucan gibi sürünerek geçer; ama insan en çok zamanın ağır mı yoksa çabuk mu geçtiğini fark etmediği vakit kendini iyi hisseder (IVAN TURGENYEV / Babalar ve Oğullar)
***
Benim hatam bu oldu. Hayal etmeye çok ufakken başladım. Artık hayal edecek pek bir şey bulamıyorum. (HAKAN GÜNDAY / Kinyas ve Kayra)
***
Tâmir etmeyi öğrendiği şeyi, daha kolay kırıyor insan.
Bilginin ayıbı bu! (BAŞAK BUĞDAY /Ihlamur Günlükleri)
***
Sarsıcı olan, insanların çirkinliği değil, fikirsizliği... (THOMAS BERNHARD / Sarsıntı)
***
Uçak reklamcılarla dolu. Yere çakılacak olsa, dürüstlük, zafere ulaşma yolunda ilk adımını atmış olur. (F. BEIGBEDER / 3.900. TL)
***
Korkumuzu azaltmalıyız. Azaltmak için de dolaşıp gezmeli, gerçek tehlikelerle karşılaşıp bu tehlikelerden kurtulmanın yolunu bulmalıyız. Yola çıkarken yalnız düşmanla karşılaşacağımı düşünüyordum, dostlar da çıktı karşıma. (BİLGE KARASU / Göçmüş Kediler Bahçesi)
***
Nedir bir başyapıt? Herkesin bildiği, sözünü ettiği ve pek azının gerçekten okuduğu kitap. (MICHEL ONFRAY / Gerçekleşmeyen Gerçeklik)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA