Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Altını çizdiğim satırlar-69

Yazılanı anlamıyorsan, yazılmayana bak. (G. PEREC / Kayboluş)

***
Yaşamıyoruz, fotoğraflarımız kadar yaşamıyoruz. (N.F. KISAKÜREK / Bir Adam Yaratmak)
***
Eğer hakikati görüp konuşabilseydiniz, her baktığınız şeyde kendinizden başkasını görmediğinizi ve her konuştuğunuzda kendinizi konuştuğunuzu anlayacaktınız. (MİHAİL NUAYME / Mirdad)
***
Delinin suçu kendini tercih etmesidir. (MARGUERITE YOURCENAR / Ateşler)
***
Yanili, manili konuşuyorlar gevşek gevşek, ağızlarını yayarak, ne yapacağımı şaşırıyorum. (GÜRAY SÜNGÜ / Deli Gömleği)
***
Gözlerini hafifçe kısıp tatlı bir tebessümle söylediğinde bütün varlığımla sarılmak istediğim merhametsiz yalanları vardı bir de. (İLKNUR DEMİRCİ / Birkaç Tuhaf Gün)
***
Belki de telepati dediğimiz şey koku duyusundan geliyordur. Belki diğer insanların düşüncelerini okumuyor, kokluyoruz. (TOM ROBBINS / Parfümün Dansı)
***
Birinin kaç yaşında olduğu hiç fark etmez, neler görüp geçirdikleri önemlidir. İnsan yüz yaşına gelip de hiçbir şey görüp geçirmemiş olabilir.
(AZUO ISHIGURO / Uzak Tepeler)
***
Bir daha konuşmadık. Benim istediğim de zaten buydu: Gerekli düşmanları kazanma sanatı! (L. DURRELL / Balthazar)
***
Burada insanlar çabuk unutuyorlar, bunu daha önce söylemiş miydim bilmiyorum. (G. GOSPODINOV / Hüznün Fiziği)
***
Aşkın sürüp sürmemesinin önemi yok. Önemli olan onun var olması. (IAN McEWAN / Fındık Kabuğu)
***
Güneş iyidir... Her sabah yeniden doğar. Geri dönen her şey iyidir. Geçip giden, bir daha geri dönmeyen iyi değildir. (UMBERTO ECO / Foucault Sarkacı)
***
Seni bekliyorduk kaptan. Binlerce üzüntü arasından bir filika gibi ruhumuza indirmeni yaşama sevincini. (A. ALİ URAL / Bisiklet Dersleri)
***
Hayatın saldırılarına karşı bir savunmadır edebiyat. Ona şöyle der: " Beni kandıramazsın. Senin alışkanlıklarını biliyorum, tepkilerini sevip onları seyretmekten hoşlanıyorum, doğal akışına set çekip sırrını açığa çıkartabiliyorum." (CESARE PAVESE / Günlük)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA