Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Altını çizdiğim satırlar-75

Dışımda ne arıyorlar? İçime doğru suçluyum ben... (N.F.KISAKÜREK / Reis Bey)

***
Düşmanın bir mi? Sen ona bir daha ekle. Üç mü, beş mi? Sen ona bir de kendini ekle ve üçse dört, beşse altı de. Ve sen, sana düşmanların en çetini oldun, bunu böyle belle!.. (TARIK BUĞRA / Küçük Ağa)
***
İkna etmek kısırdır. (W. BENJAMIN / Tek Yön)
***
Bizi kulak kabartmaya kışkırtan tek şey inzivanın sessizliğidir. (THOMAS MANN / Değişen Kafalar)
***
Huzursuz edici bir dönüşümün varlığını anlamak için otomobillere bakmak yeterli. Yetmişli yıllarda bütün aile bavullarıyla birlikte bir Fiat 500'de seyahat ederdi. Oysa şimdi park etmiş bir 500 gördüğümüzde içine iki kişinin bile zor sığacağını düşünüyoruz. (SUSANNA TAMARO / Bakışınla Aydınlanır Dünya)
***
Niçin sen artık dünkü sen değilsin? (PEYAMİ SEFA / Fatih Harbiye)
***
Yılan bile yılan iken toprağı kanaat ile yalar. Çünkü kanaat tükenmez bir hazinedir. Kanaat (nankör ve cahil olan) insanoğlunu terbiye edecek en güçlü ilkedir. Tabii kanaat ve terbiye kavramlarından nefret edecek kadar beyniniz yıkanmamış ise. (MUSTAFA KUTLU / Fırtınayı Kucaklamak)
***
"Soruyorlar "Kaç para?" diye. "Bedava" diyorum. Afallıyorlar, sanki bir şeylerini çalmaya kalkmışım gibi tepki veriyorlar. İşte sana kapitalizm. (J. G. BALLARD / Öteki Dünya)
***
Her konuda bilgi sahibiyiz ama tek bir şeyi bile anlayamıyoruz. (E. GALEANO / Tepetaklak)
***
Aklım karışık. Yorgunum. Hiçbir iş yapmadan nasıl yoruluyorsun bu kadar? Hiçbir iş yapmadan mı? Beklemek yormaz mı insanı? (GÜRAY SÜNGÜ / Deli Gömleği)
***
Hanımefendi, henüz delirmiş değilim! Delireceğime şüphe yok, ama henüz delirmiş değilim. (DOSTOYEVSKI / Ecinniler)
***
Nasıl oluyor bu? Aşık olup bütün dünyanın üstüne yıkılması nasıl oluyor? (MICHAEL ONDAATJE / İngiliz Hasta)
***
Seninle her şey güzel, ben bile güzelim. (F. BEIGBEDER / Aşkın Ömrü Üç Yıldır)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA