Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Altını çizdiğim satırlar-102

Kıyamet Günü, Yaratıcı'ya anlamlı ve onurlu bir hikaye anlatabilmeliyim. (AYŞE ŞASA / Delilik Ülkesinden Notlar)

***

Gök olmasaydı bile seni severdim, cehennem olmasaydı bile senden korkardım. (M. de UNAMUNO / Günlükler)

***

Kendinizi kaza eseri cehennemde bulamazsınız. (TERRY EAGLETON / Kötülük Üzerine Bir Deneme)

***

Dünya birkaç milyon firavunu barındırabilse bile altı milyar firavuna yetmesi mümkün değildir. (DANIEL QUINN / Medeniyetin Ötesi)

***

Varlık olmadan insan dayanaksızdır. Dayanak olmayınca, zaman sürüklenir, bir bent yıkılması gerçekleşir (...) Bugün dünyanın gidişatının olayların hızla birbirini takip etmesinden ibaret olması dayanak yoksunluğunun ifadesidir. Hız azalttma ve gevşetme teknikleri zamanın sürüklenmesini durduramaz, derinde yatan nedeni ortadan kaldıramaz. (BYUNG-CHUL HAN / Zamanın Kokusu)

***

Oğlum dört yaşındayken onunla bir anım var. Dışarı çıkmamız gerekiyordu, gecenin buz gibi ayazında evin sıcaklığını bırakıp çıktık. Öksürmeye başladı. Sordum; "İyi misin?" "İyiyim" dedi; "sanırım biraz karanlık yuttum." (PETER BROOKS / Sessiz Ülkeye Doğru-Nöropsikolojiye Yolculuk)

***

Çocuk henüz hayata adım atmamışken avcı oluvermiştir. Nesnelerde kokularını aldığı ruhları kovalar durur. Hali rüyalardaki gibidir, kalıcı bir şey tanımaz, her şey başına gelir, onu kasteder, ona rastlar, ona çatar... (WALTER BENJAMIN / Tek Yön)

***

Yeni ebeveynlik kültüründe, çocuklara "her şeyin anlatılması" gerektiği fikri, her şeyi anlatmanın mümkün olduğu yanılsamasından doğmaktadır. (RENATA SALECL / Kaygı Üzerine)

***

İyi ki, problemlerimiz var, aksi taktirde bir geleceğimiz olmazdı. Problemlerimiz olduğu için çaba gösteriyoruz, oturmuyoruz. Problemi büyük olan ülke, büyüktür. (HÜSAMETTİN ARSLAN / Meselelerimizi Konuşmak)

***

Kumandanın odasına girdiğim zaman, gözlerinin ağlamaktan yorulmuş olduğunu gördüm. Kudüs, artık İngilizlerin elinde idi. Oradaki son Türklerin nasıl kahramanca vuruştuklarını masanın üzerinden aldığım şifreli telgraftan okudum. Kudüs'ü İsrailoğulları gibi bırakmadık. Türkler gibi bıraktık. (FALİH RIFKI ATAY / Zeytindağı)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA