Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Altını çizdiğim satırlar: Yoruluyor insan!

Sesli dinlemek için tıklayınız.

World Trade Center'ın verdiği derslerden biri de bu: Yerinden oynamaz sandığımız şeyler hareketli. Katı sandığımız şeyler sıvı. Kuleler hareket ediyor ve gökdelenler gökten önce yeri deliyor. Bu kadar muazzam bir şey nasıl olur da bu kadar çabuk yıkılabilir? Kredi kartlarından yapılan bir şatonun çöküşü... (FREDERIC BEIGBEDER / Kuzey Kulesi 107. Kat)

***

Seni hatırlıyorum ve dünya ikiye ayrılıyor: ilk defası ve sonrası diye... (MİHAİL ŞİŞKİN / Mektupların Romanı)

***

Fiziksel acıların yanındayken susmak, bir hasta odasında sessizce hareket etmek niçin gerekir? Gürültüler, sesler niçin pansumanı bozup yarayı deşer? Çünkü gürültü, manevi acıları da artırır. (GEORGES RODENBACH / Ölü Brugge)

***

"Kimseye biat etmedim." Kimseye ve bir şeye biat etmeyecek kadar değerli bir benliği varmış gibi. Sokaklar özgür benlikten geçilmiyorken bu da başka tür bir sıradanlık. (ÖMER F. OYAL / Ferahlık Anına Övgü)

***

Her gün karşılaştığımız sayısız çehre içinden birisinin anonim olmaktan çıkması nasıl bir saadettir; bir tanıdık, bir arkadaş... (WILHELM SCHMID /
Arkadaşlıktaki Saadete Dair)

***

"Dünyaya en ağır gelen yük hangisidir?" diye sual edildiğinde Diyojen "Eğitimsiz bir insan" cevabını vermişti. Kastettiği şey, elbetteki bugünkü okul eğitimi değildi. (...) Modern eğitimli beşer, bu dünyanın kâbusudur artık. (ADEM İNCE / Varoluşun Tınısı)

***

Üniversite ya da ondan geriye ne kaldıysa, sadeleşmiş yemlikleri, cılızlaşmış arpalıkları iyi kötü doldurmayı sürdürüyor. Düzgün bir filozof, övücü portreleri hak edecektir, gazetelerde yazabilecek, didaktik ve sabırlı haliyle radyoya ve televizyona çıkabilecektir. Sipariş üzerine hizmettedir. (PHILLIPPE SOLLERS / Medyum)

***

Aslında en güzel dönemimizdeyiz... Sen ve ben... Bir yaz öğleden sonrası saat üç gibiyiz. (KEVIN BARRY / Tancaya Gece Feribotu)

***

Tuhaf korkularım var. Silahlı bir adamdan korkmam mesela fakat ağlayan bir adamdan korkarım. (FURKAN ÇALIŞKAN / Uzakların Saldırısı)

***

Şu sokak, şu günbatımı, hepsi kararıp gidebilir ama işte hâlâ var. İşte bunlardan yoruluyor insan, her şey sıradan olsun istiyor, ama olmaz ki artık. (KEREM EKSEN / Ölümden Uzak Bir Yer)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA