Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Mutlulukları mutsuzluklar dengeliyor

Bodrum'da Gülay-Cenap Tezer çiftinin yarattıkları Dibekli Han'da, Bedri Koraman'ın karikatürlerinden oluşan serginin açılışında, Bedri ile paylaştığımız Bab-ı Ali günleri gözümün önünden akıp geçti.
Abdi İpekçi'li, Örsan Öymenli, Turan Aytul'lu, Yılmaz Çetiner'li, Orhan Tokatlı'lı, Yekta Okur'lu Milliyet günleri ve yılları...
Hasan Pulur'u ve Sami Kohen'i okurken, kaybettiğimiz o isimlerle paylaştığım anılar canlanıyor...
Basında geçen yıllarımı hatırlarken, patronları ve onlardan aldıkları yetkiyle meslektaşlarını bazen yücelten, bazen de onlara eziyet eden yöneticiler dizi dizi geçit yapıyorlar zihnimde.
İlk genel yayın yönetmenim Ecvet Güresin'i hep rahmetle yad ederim.

Şule Talu bizden ayrıldı
Dün Sabah'tan ayrıldığını hepimize bir e-maille duyuran Şule Talu da, benim hep özenle, saygı ve sevgiyle hatırlayacağım bir gazete yöneticisi.
Evine, çocuklarına gösterdiği özeni, haberlere ve gazete çalışanlarına da aynı ölçüde göstermeyi başaran bir meslektaşımdır Şule Talu.
Hayat böyle işte.
İyiliklerle olumsuzluklar bir arada girer gündeminize.
Dibekli Han'da Bedri Koraman'la kucaklaşıp mutlu olurken aynı anda Şule Talu'nun Sabah'tan ayrıldığını öğrenip, mutsuzluğa gömülüveriyorsunuz.
Dibekli Han'da açılan sergilerden biri de heykeltıraş Erdinç Bakla'nınkiydi. Evrensel kültürün kaynaklarını Anadolu'da bulup heykellerine yansıtan Erdinç Bakla'ya yıllardır duyduğum hayranlık, bu son sergisini gezerken daha da arttı.

Güngör Dilmen'in vefatı
Ve aynı şekilde evrensel kültürün kaynaklarını Anadolu'da bulan ve bunları tiyatroya yansıtan yazar Güngör Dilmen'in hayata veda ettiğini de aynı anda öğrendim.
"Midas'ın Kulakları"nı ilk ondan öğrenmemiş miydik? Emperyalizmin en iyi anlatımı "Canlı Maymun Lokantası"nda değil miydi? "Hasan Sabbah"ta, bir tekneye Nizamülmülk'ü ve Ömer Hayyam'ı, Hasan Sabbah'ı birlikte bindirmişti Güngör Dilmen... "Ben Anadolu"yu Yıldız Kenter'den izlemeyeniniz var mı?
Dibekli Han'da ressam Solmaz Bayer'in sergisini de hayranlıkla gezdim. Bir tarladaki buğdayların en ince ayrıntılarına kadar tabloya yansıtılması, gerçekten etkileyici bir sanat örneğiydi mesela.
Hayat böyle işte dedim ya.
Mutlulukları mutsuzluklar dengeliyor.
Kurumlara hayat ve kişilik veren insanların değerini bilmek, işin özünün gereğidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA