Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Bugün silahların değil siyasetin zafer günüdür!

Bütün açılımlardan, tüm süreçlerden beklentimiz neydi? Silahların yerine siyasetin geçmesi değil miydi?
Başbakan Erdoğan neyin uğruna "Baldıran bile içerim" demişti? Demek böyle bir cesur adımın atılması gerekiyormuş bu noktaya gelmek için...
"İmralı Süreci"ni önyargılı gerekçelere dayalı olarak kınamaktan öteye sabote etmeye çalışanlar acaba varılan nokta karşısında "Hata yapmışız" içerikli bir özeleştiriyi düşünürler mi şimdi?
Demek ki Habur Açılımı başarılı olmasa da, Oslo Süreci sonuca varmasa da, barışı aramaktan vazgeçmemek gerekiyormuş.
Demek ki "Vizyon" ve "Kararlılık" siyasetin temel öğeleriymiş.
Dün Diyarbakır'da bir şenlik biçiminde kutlanan Nevruz'a Abdullah Öcalan'ın gönderdiği mesaj, bu beklentilerin gerçekleşebileceğinin ilk işareti değil midir?

Yeni bir dönem
Öcalan'ın mesajındaki şu cümleleri, bugüne kadar terörizmi bir yaşam tarzı olarak benimsemiş kesimlerin dikkatle değerlendirmeleri gerekiyor:
"- Bugün yeni bir dönem başlıyor. Silahlı direniş döneminden demokratik sürece kapı açılıyor. Siyasi, demokratik yanı ağır basan bir süreç başlıyor. Biz onlarca yılımızı bu halk için feda ettik, büyük bedeller ödedik helal olsun. Bu fedakârlıkların hiçbiri boşa gitmedi. Kürtler kimliğini yeniden kazandı kutlu olsun.
- Artık silahlar sussun fikirler konuşsun noktasına geldik. Yok sayan, inkâr eden, dışlayan yapı yerle bir oldu. Akan kan insandan, bu coğrafyanın ta bağrından akıyor. Ben bu çağrıma kulak veren milyonların şahitliğinde diyorum ki; artık yeni bir dönem başlıyor, silah değil siyaset öne çıkıyor.

Sınır ötesine çekilme
- Silahlı unsurlarımızın sınır ötesine çekilmesi aşamasına gelinmiştir.
Bu davaya inanan herkesin sürecin hassasiyetini sonuna kadar gözeteceğine inanıyorum. Bu bir son değil yeni bir başlangıçtır. Bu farklı bir mücadeleyi başlatmaktır."
Evet... Yeni bir dönemin eşiğindeyiz bu topraklarda yaşayan bizler.
Daha demokratik, daha özgürlükçü, temel hak ve özgürlüklerin kutsandığı, şiddetin dışlandığı ve siyasetin asgari müştereklerde uzlaşma anlamına geldiği yeni bir dönemin eşiğinde olduğumuzu ümit ediyoruz.

Alkış ve teşekkür
Başbakan Erdoğan'ın "Silahlı unsurların sınır ötesine çekilmeleri aşaması" ertesinde bunlara dönük operasyonların yapılmayacağı konusunda verdiği teminat, devletin olaya yaklaşımını yansıtmakta...
Evet... Silahların değil siyasetin sesinin duyulacağı bir dönemin eşiğindeyiz.
Barışı arayış sürecini bu noktaya taşıyanları alkışlamalı ve onlara teşekkür etmeliyiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA