Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Mevsimler de medyanın gündemi de değişir...

Ne yaparsanız yapın, kıştan sonra bahar arkasından da yaz geliyor.
O şarkıdaki "Sen mevsimler gibisin, değişirsin sevgilim" sözleri bir kadın için söylenmiş olmasaydı bu sözleri medyamızın gündemi için de kullanabilirdik.
Artık hepimiz kimlerin plajlarda mayoyla yakalanacaklarını izlemeye hazırız. Aslında yaz günü deniz kıyısında paltoyla yakalanmak daha ilgi çekici bir haber olabilir ama artık kimse insanın köpeği ısırmasının "Haber" olduğunu hatırlamıyor.
İçine girdiğimiz yaz mevsiminde ne "Suriye Krizi" ne de "Anayasa Açmazı" gündemin öncelikli maddeleri olacaktır.
Şimdi gündemimizde "Selülit Krizleri" var.
Kışlık giysiler altında görülemeyen sırlar, o güzel hanımlar iskelenin merdivenlerini tırmanırken fotoğraflanacak ve tüm kamuoyunun bilgisine sunulacak.

Âşık olmuş
Eskiden kadınların çıplaklıkları sadece "Bulvar gazetesi" olarak nitelenen medyanın ana ilgi alanında bulunurdu. Örneğin Tan gazetesi bu alanda birinciliği kimseye bırakmazdı.
Hatta bir rivayet de vardır bu konuda.
Askerden yeni terhis olan bir yağız delikanlı, Tan'ın sahibi Haldun Simavi'ye gitmiş.
- Askerde her gün Tan okudum ve gazetenize âşık oldum. Tan'la evlenmeme izin verir misiniz, demiş.
Eskiden her şey farklıydı.
Örneğin cinsellikle ilgili yazılar ve yorumlar uzmanların ilgi alanındaydı. Bugün ise, cinselliği siyasetten kaçmak için kullanmak alışılmış bir davranış haline geldi. Bazıları artık "AK Parti uzmanı" olmak yerine kendilerini "Kadınların uzmanı" olarak sunmaktalar.

Eski Mavi Yolculuklar

Değişim böyle bir şey neticede...
Değişim "Mavi Yolculuk"ları bile değiştirmedi mi?
Melih Cevdet'li ilk Mavi Yolculuk'a çıkanların, Ege ve Akdeniz kıyılarında rastlayacakları "Yerliler"le diyalog kurabilmek için yanlarına boncuk aldıkları söylenirdi.
Bugün o yolculukların pompalı tuvaletli tirandillerinin yerini, süper yatlar aldı. Artık Ege'deki antik Yunan uygarlığının izleri en fazla iki saate gidilebilen Yunan adalarında aranmakta.
Artık kimse Çerkez Kaymakam'ın Çakır gözlü Emine'yi nasıl sevdiğinin elinden aldığını merak etmiyor. Ve artık Bitez Yalısı'na gelince kıyamet de kopmuyor.
Şimdi Türkbükü plajlarındaki bikinili ikoncanların peşlerinde kimlerin olduğu merak edilmekte. Bazıları ise hâlâ bu plajlardaki lahmacunun fiyatına takılmış durumda.

Eşek ve kilim meselesi
Hani bir antika uzmanı bir köydeki eşeğin sırtında çok değerli eski bir kilim görmüş. Eşeğin sahibine "Bu eşeği satın almak istiyorum" deyince, adam anormal bir yüksek para istemiş. Kilim o kadar değerliymiş ki antika uzmanı bu fiyatı kabul etmiş. Ödemeyi yaptıktan sonra eşeği götürürken, adam kilimi çekip almış eşeğin sırtından. Uzman itiraz edince de adam gülmüş...
- Bu kilim olmasa ben eşekleri bu fiyata satabilir miyim ki, demiş.
O ikoncanları ve bikinilerini plajlardan çekseydiniz, lahmacunu bu fiyata satabilir miydiniz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA