Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Uyurgezerler "Yeni Türkiye” gerçeğini göremez

Cemaat Holding gözetiminde düzmece kasetlerle sürdürülen "Algı yönetimi" neden halk kitleleri tarafından reddedildi?
AK Parti döneminde yatlarına özel jetleri ekleyenlerin mutsuzlukları, neden seçmen tabanında paylaşılmadı? Tayyip Erdoğan görsel, yazılı ve sosyal medyadaki bunca negatif yayına rağmen nasıl oluyor da kitleleri meydanlarda toplayabiliyor? Takılmış plaklarında "Tayyip Erdoğan olmasın da ne olursa olsun" şarkısını bıkmadan çalanların kakofonik melodileri, neden sadece kendi dar çevrelerinde dinleniyor?
En azgın Erdoğan düşmanları bile neden "Önümüzdeki seçimden artık AK Parti birinci çıkmayacak" diyemiyorlar?
Beddualar neden bunları seslendirenlere dönüp, onları çarpıyor?
Geniş halk kitlelerinin seslendirdiği "Menderes'i, Özal'ı yediniz, ama artık Erdoğan'ı yedirmeyeceğiz" söyleminin "Yeni Türkiye"yi de ifade ettiğinin farkında değil misiniz?

Tek seslilik bitti

Yakın düne kadar "Kürt barışı olsun" diye çırpınanların bir anda Gezi zekâlı yaratıklara dönüştüklerini ve "Tayyip Erdoğan'la Kürt Barışı olacağına, örtülü iç savaş yeniden başlasın" diye yazıp söylemeleri, neden hiç etki yaratmadan boşlukta kayboluyor? "Acaba bunların içine şeytan mı girdi" denildiğini hiç duymadınız mı?
Yeni Türkiye artık tek sesli değil... "Merkez Medya" balonu artık uçamıyor... Post modern darbedeki "Batı Çalışma Grubu"nun yerine dost modern darbe girişimi sürecinde ikame edilen "Pennsylvania Çalışma Grubu"nun attırdığı manşetler, bu manşetleri atanların ellerinde patlıyor şimdi...

Cemaat Holding atamaları
Acaba bu kesim, yukarıdaki sorulara cevap verenlerin yazdıklarını, söylediklerini hiç mi okumuyorlar? Yoksa onlar da mı uyurgezer oldular? Rüyalarında gördüklerine göre mi hareket ediyorlar?
Cemaat Holding'in devleti ele geçirmeye dönük atamalarının ipliği pazara çıkmadı mı? Mesela gerçekleri görmezden gelenler, dün Melih Altınok'un Türkiye'deki köşesinde baktığı gibi bakamazlar mı İlker Başbuğ'un tahliyesine?
"- Cemaat çevreleri Yüksek Mahkeme'nin 'Başbuğ kararı'nı vermesinde etkili olan 'Mahkûmiyet kararı' veren mahkemenin, 7 aydır bir gerekçe yazamamasının hikmeti üzerine samimiyetle kafa yormalılar. Hrant'ın davasında alakalı dosyaları birleştirmekte gönülsüz olan yargının, İnternet Andıcı ve Ergenekon'u bir kefeye koyma hevesini sorgulamalılar. Balyoz'da aldıkları emirle ya da habersizce adı plan listelere yazılanlara karşı gösterilen fütursuzluğun, 'Yakalanırsak harp oyunu oynuyorduk deriz' diyen Çetin Doğanların savunmasına katkısını düşünmeliler..."

İllegal hamlelere bel bağladılar
Uyurgezerler yerel seçim kampanyasına dönük çarpık algı yönetimi girişimlerini, mesela Cem Küçük'ün Yeni Şafak'ta yazdığı gibi görmeye çalışsalar, beyinlerindeki kargaşa azalmaz mı?
"- Olan bitenin ne olduğunu anlayamayan Marksist, sosyalist, laik, Atatürkçü cenah da sağa sola bakmakla meşgul. Tenis maçında topun bir o bir bu tarafa gidişini izlemek için kafalarını çeviren seyirciden farksızlar. O yüzden bu cenahın bütün umudu paralel yapının hükümetin oyunu düşürecek illegal hamleleri. Kendileri halka bir şey sunamadıkları için, halk bunları adam yerine koymadığı için, siyaseti okuyamadıkları için umutları bitmiş durumda. Her türlü sokak eyleminden medet umar hale geldiler. Kasetlerle Erdoğan'ın gideceğini düşünecek kadar zıvanadan çıktılar."
Bilin ki yukarıdaki satırlar geniş halk kitlelerinin ve dolayısıyla seçmenlerin çoğunluğunun da bakış açısını yansıtıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA