Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

"AK Parti seçimde yenilemez sendromu" aşıldı

Demek AK Parti iktidarı seçimle de sona erdirilebilirmiş... Demek sandık teferruat değilmiş... Demek siyasette çözümü sokak eylemleri yerine seçim sandığında aramak daha akılcı ve daha gerçekçiymiş.
Türk siyasetinde kafası karışanların akıllarını başlarına toplamalarını sağlaması gereken bu gelişme MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin izlediği politika sayesinde gerçekleşti... Aslında Türkiye Cumhuriyeti'nin bir "Uzlaşma ve Demokrasi Madalyası" olsaydı, bunun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye verilmesi gerekirdi.
Son dönemdeki söylemleri ve davranışları ile Devlet Bahçeli, partililerini sokak eylemlerine katılmamaları konusunda yaptığı uyarılarla yetinmemiştir. Sayın Bahçeli AK Parti iktidarının seçim yolu ile sona erdirilmesi ve ana muhalefet CHP'nin iktidar adayı olabilmesi için, lideri olduğu MHP'yi feda etmeyi göze alacak kadar demokratik bir özveri sergilemiştir. MHP'li seçmenler Bahçeli'nin mesajını öylesine içtenlikle yorumlamışlardır ki, sade CHP'li adaylara değil, ideolojik karşıtları olan BDP'ye de oy desteği vermişleridir.

Yalova ve Ağrı...

Pazar günkü ikinci tur yerel seçim yapılan Yalova ve Ağrı'daki sonuçlar, MHP seçmeninin Bahçeli'nin mesajını doğru algıladığının kanıtı değil midir?
Yalova'da CHP adayı Vefa Salman'ın çok az farkla kazandığı seçimde MHP'nin oy oranı yüzde 1 oldu... Oysa 30 Mart yerel seçimlerinde MHP'nin Yalova'daki oy oranı yüzde 5.41'di.
Ağrı'da da BDP adayı Sırrı Sakık'ın kazandığı seçimde, MHP'nin oy oranı binde 3 oldu. Oysa 30 Mart yerel seçimlerinde MHP'nin oy oranı yüzde 1'di.
Hatırlarsanız 30 Mart yerel seçimlerinde CHP yönetimi Yalova Modeli siyasetin ilk denemesini MHP'li Mansur Yavaş'ı CHP'nin Ankara belediye başkan adayı olarak göstererek yapmış ve bu denemede de, MHP'liler CHP'ye oy vermişlerdi.

Öcalan ne düşünür?
Son dönemde Tayyip Erdoğan'a rakip olabilecek bir ismi belirlemek için CHP ile ortak bir "Çatı Adayı" arayışında bulunan Devlet Bahçeli'nin, bu konuda da MHP adına büyük özverilerde bulunabileceğinin işaretleri var.
Hatta belki MHP seçmeninin pazar günü Ağrı'da BDP'li aday lehine davranışları, Cumhurbaşkanı seçiminde de tekrarlanabilir. Bakarsınız Bahçeli, mesela Sırrı Sakık gibi isimler aracılığı ile Abdullah Öcalan'ın "Çatı Adayı" konusundaki önerilerini de duymak isteyebilir.
Ne derseniz deyin "AK Parti seçimde yenilemez sendromu"nun aşılmasını sağlayan Devlet Bahçeli'ye, demokrasi adına hepimiz borçluyuz. Dileriz CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bu iyi niyeti istismar etmez...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA