Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Takılmış bir plak kuşaklar boyu dinlenilir mi?

Demokratik siyaseti hizmete dönük bir rekabet mesleği olarak görmek yerine rakiplerine laf yetiştirmeyi ve kavga etmeyi yeğ tutan siyasetçiler, her toplumda olduğu gibi bizde de fazlasıyla mevcut. Bu tür siyasetçilerden birine danışmanlık yapan bir kişi geçenlerde bir arkadaşımı ziyaret etmiş. Danışmanı olduğu siyasetçi hakkında ne düşündüğünü arkadaşıma sormuş. Bu arkadaş da ona bir fıkra ile cevap vermiş.
Fıkra şöyle...
Bir adam New York'a gitmek üzere uçağa biniyor.
Oturduğu koltuğa bitişik koltukta komşusu olacak yolcunun bir kitap okuduğunu görünce, ona "Okumaya biraz ara verir misiniz" diyor ve şöyle devam ediyor:
-Bu uçakta 10 saate yakın birlikte uçacağız. Bu 10 saat sadece kitap okuyarak geçmez. Bir konuyu ele alalım ve bunu tartışalım.
Zamanın nasıl geçtiğinin farkında bile olmayız...

İzafiyeti tartışalım

Koltuk komşusu bu öneriyi doğru bulduğunu söylüyor ve "Hangi konuyu tartışalım" diye soruyor. Adam "Mesela Einstein'ın izafiyet teorisini tartışalım" deyince koltuk komşusu "Kabul" diyor... Koltuk komşusu bu konudaki ilk sözün öneriyi getiren adamdan gelmesini beklerken o bir soru soruyor yanındakine,
-At da, koyun da, inek de ot yiyen canlılardır. Ama aynı otlakta otlanan bu hayvanlar, yediklerinin artıklarını farklı şekillerdeki dışkılarla atarlar. At top şeklinde, koyun misket gibi, inek ise peltemsi dışkılar üretir. Aynı besini alan bu hayvanların dışkıları neden farklıdır size göre?
Siyasi lidere mesaj

Koltuk komşusu bu soruya verecek bir cevap bulamayacağını söyleyince soruyu soran adam gülüyor ve
"Kardeşim bir b...tan anlamıyorsun ama izafiyet teorisini tartışmaya da hazır olduğunu söylüyorsun bana" diyor.
Arkadaşım bu fıkrayı anlattıktan sonra danışmanı olduğu siyasetçi hakkındaki düşüncesini soran uzmana, "Bu fıkra danışmanı olduğun siyasetçi hakkındaki düşüncelerimi özetlemektedir" demiş.

Takılmış plaklar
Ülkenin ve toplumun yarınına dönük bir vizyon açmak yerine, demokratik siyaseti lafa laf yetiştirmek ve kavga etmek biçiminde sunan siyasetçileri çok iyi anlatmıyor mu bu fıkra?
Kıssadan hisse almaya gelince...
Siyaset alanındaki herkesi ve her söylenileni ciddiye almak yerine, bunlardan bazılarını gülümseyerek izlemek daha doğru bir davranıştır. Böyle yapamazsanız takılmış bir plağı kuşaktan kuşağa dinlemek zorunda bırakılan ve buna kapılıp kavga eden bahtsızlar ya da akılsızlar arasındaki yerinizi alırsınız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA