Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Güvertede koşuşanlar da gemiyle birlikte gidiyor

Bir kez daha kararlılığımızı vurgulayacağız 7 Haziran'da oyumuzu kullanırken... Uluslararası çıkar odaklarının kukla gibi oynattığı ve "Halk"ın bu oyunda figüran konumunda bulunduğu bir ülke durumuna yeniden girilmesine "Hayır" diyeceğiz.
Mısır'da olup bitenleri izlerken, bizim Türkiye'de geçmişte yaşadıklarımızı izliyormuşsunuz gibi hissetmiyor musunuz? "İttifak"ın patronunun onayı ile darbelerin yapıldığı, Washingtonluların darbecilere "Bizim çocuklar" diyerek baktıkları günler ve seçilmişler hakkında idam kararlarının verildiği, cumhurbaşkanlarının hapse atıldığı, siyasetçilerin yasaklı oldukları dönemler çok uzak tarihin anıları arasında mı?

Başkent Ankara'dır

7 Haziran genel seçimleri o dönemleri bugüne taşımak isteyenlere "Hayır" diyeceğimiz bir referandum anlamını da taşıyor...
Türkiye Cumhuriyeti'nde siyasetin kaderinin "Pensilvanya"da veya "Kandil"de değil Ankara'da belirlendiği, meşru siyasetin yönünün ellerinde silah taşıyanlar tarafından değil ellerindeki oyları barış ve istikrar için bilinçle kullananlar tarafından belirlendiği bir yarına uzanan yoldaki kararlı bir adım daha olacak 7 Haziran genel seçimleri...

Güvertede koşuşanlar

Cumhurbaşkanı'nı oyları ile seçen ve her çeşit vesayete "Hayır" diyen "Sessiz Çoğunluk" bu gerçeğin farkında... Türkiye gemisi de halkın çizdiği rotada ilerlemeye devam ediyor. Ama bu geminin güvertesindeki bazıları bilinçli bazıları bilinçsiz birileri, farklı yönlere doğru koşuşuyorlar... Kimi Esad'dan, kimi Sisi'den, kimi de "Pensilvanya'daki mülteci"den esin alıyor. Ve bu koşuşmaları ile geminin rotasını etkileyeceklerini sanıyorlar...

Yağma özlemi

Bazıları da devlet malının pasta paylaşır gibi paylaşıldığı günlere özlem duydukları için güvertede koşuşanlara katılıyorlar. Devalüasyonları önceden haber alıp Merkez Bankası'nı boşaltanlar, kamu ihalelerini haksız rekabete kurban edenler, basın özgürlüğünün karşısına "Medya Karteli"ni koyanlar da 7 Haziran'ı ürküntü içinde bekliyorlar... "Sessiz Çoğunluk"un kararlılığını, çıkardıkları gürültü ile boğmaya çalışıyorlar.

Cevap günü

7 Haziran'da sandıktan hangi partinin birinci olarak ve iktidar partisi konumunda çıkacağı belli... Ancak bu seçimde sadece iktidar partisi belirlenmiyor ki... Türkiye'nin Irak'a, Suriye'ye, Mısır'a, Libya'ya benzemesini hayal edenlere de cevap verilecek bu seçimde... Siyasetin yerine silahların konuşmasını savunanlara da, yargıçların kararlarının Pensilvanya imamları tarafından yönlendirilmesini önerenlere de, ayıplı kasetlerle rakiplerine şantaj yapmayı meslek edinenlere de cevap verilecek 7 Haziran'da.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA