Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Erdoğan başbakanlık görevini Kılıçdaroğlu’na nerede verecek?

AK Parti ile CHP arasında 35 saati bulan "İstikşafi" görüşmelerin sonunda, bugün Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu elde edilen sonuçlar üzerinde bir karara varacaklar.
"İstikşafi" kelimesinin Arapça'nın "Keşfetmeye çalışmak" anlamını taşıyan "kşf"sinden türediğini, aynı dildeki "Kaşafa" kelimesinin de "Keşfetti" anlamına geldiğini öğrendik.
Bilmediğimiz şey, AK Partili ve CHP'li kaşiflerin, 35 saatlik istikşafi görüşmelerinin sonunda birbirlerinin hangi bilinmeyen yanlarını keşfettikleridir.

Neyi keşfettiler?

Dünyanın en ünlü kaşifi Kristof Kolomb'un hep Batı'ya giderek Hindistan'a varacağını zannedip Amerika'yı keşfetmesi ve bunun da farkında olmaması hatırlandığı zaman, bizim kaşiflerin AK Parti-CHP koalisyonuna varmaya çalışırken erken seçimi keşfetmeleri de herhâlde kimseyi şaşırtmayacaktır.
Aslında bugün gerçekleşecek Davutoğlu-Kılıçdaroğlu görüşmesinden ne tür bir sonuç çıkabileceğini, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in bu konuya ilişkin açıklamasından tahmin edebiliriz...

Görev Kılıçdaroğlu'na

Tekin şöyle demiş:
"Sayın Davutoğlu umuyorum ki pazartesi günü (bugün) bir sorumluluk hissedecek anlayışa gelmiş olacaktır. Umut edelim ki sağlıklı bir sonuç çıkar. Sağlıklı sonuç çıkmazsa Sayın Davutoğlu hemen salı günü sabah erkenden görevi iade etmeli. Cumhurbaşkanı görevi Sayın Kılıçdaroğlu'na vermeli. Umut ediyorum ki Sayın Kılıçdaroğlu'nun deneyimi, devlet tecrübesi, bilgi birikimi, önümüzdeki on gün içerisinde bir hükümet çıkarmaya yetecektir."

Bu sözlerden CHP tarafının Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu'nun "Sorumluluk hissedecek anlayış"a geldiği konusunda emin olmadıklarını ve bunu sadece ümit ettiklerini çıkartabiliyoruz...

Şimdi ne olacak?

Gürsel Tekin'in bakış açısından bundan sonra ne olması gerektiği de ortada... Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu iki partinin koalisyon kurmalarının imkânsızlığını bugün keşfettikten sonra, yarın da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Deneyimi, devlet tecrübesi, bilgi birikimi" ile temayüz eden Kılıçdaroğlu'na başbakanlık görevini vermesini bekliyor CHP'liler...

Yeni keşifler

Erdoğan bu görevi Kılıçdaroğlu'na Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda verirse, bu da bir başka istikşafi dönemin başlangıcı olabilir... Örneğin Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki tuvaletlerde altın klozetlerin bulunup bulunmadığını bu vesile ile bizzat istikşaf edebilir. Böylece deneyimini, devlet tecrübesini ve bilgi birikimini, bir kez daha kanıtlar.
Ne dersiniz? Müthiş bir görüşme beklemiyor musunuz bugün?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA