Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Türkiye ne Irak ne de Suriye'dir

PKK'nın, Gülen Örgütü'nün marifetlerini izlerken, "Acaba bundan sonra ne yapmayı planlıyorlar" diye düşündüğünüz olmuyor mu? Bunların görmezden geldikleri şey Türkiye'nin ne Irak ne de Suriye olduğu gerçeğidir...
İlkokulda okuduğumuz "Ayakkabının Teki" hikâyesi vardı...
Adamın üst kattaki komşusu her gece geç saatte ve sarhoş gelirmiş evine... Adam tam uykusunun en derin yerindeyken, üst kattaki komşu yatak odasında ayakkabılarını çıkartıp, yere atarmış. Çıkan gürültü ile alt kattaki komşu uyanırmış. Alt kattaki adam bir gün yukarıdaki komşuyu "Lütfen gece geldiğinde ayakkabılarını çıkartınca yere atmadan sessizce koy" diye uyarmış...

Önce unutmuş
Üst kattaki komşu ertesi gece yine çok geç ve sarhoş gelmiş evine. Yatağının kenarına oturmuş ve her akşamki gibi ayakkabısının tekini çıkartıp, yere atmış. O anda aşağı kattaki komşunun ricası aklına gelmiş. Ayakkabısının diğer tekini yere usulca koymuş... Sonra yatıp, uyumuş.
Sabaha karşı kapı zilinin sürekli çalınması ile uyanmış. Kapıyı açınca karşısında, alt kattaki komşunun geceliği ile dikildiğini görmüş. Gözleri kan çanağına dönmüş alt kattaki komşu, ona bağırmış.
- Ayakkabının öteki tekini de atacaksan at artık. Uyumak için onun da yere atılmasını bekliyorum!

Devletin uykusu kaçmıyor

Tabii ki devlet bu hikâyede uykusu kaçan alt kattaki adam konumunda değil. Güvenlik güçleri kendilerini üst katta zanneden yasadışı eylemlerin faillerinin uykularını kaçırıyor... Ama hendekli belediyeciliğin kentlerinde yaşayanların veya "Hayır işliyoruz" sanarak FETÖ örgütüne kendilerini kaptıran saf ve temiz insanların halini düşününce yüreğiniz yanıyor.
İlk anlattığıma benzemeyen ama yine "Ayakkabının teki" konulu bir başka öykü daha okumuştuk ilkokulda.

Bir başka hikâye

Bir bilge adam kalkmak üzere olan trene binerken, ayakkabısının teki ayağından çıkmış. Tren kalktığı için inip alamamış ayakkabısının tekini.
Şöyle bir düşünmüş. Sonra ayağındaki tek ayakkabıyı da trenden fırlatıp atmış. Bu durumu izleyen bir yolcu, bilge adama neden böyle yaptığını sorunca, şöyle cevap vermiş:
- Ayakkabının tekini yoksul bir kişi bulursa, diğer tekini de bulup giyebilsin diye attım!

Muhalif olmak

Rus televizyonuna çıkıp kendi ülkelerini suçlayan sözde muhalifleri düşününce de Churchill'in muhalefetteyken "İngiltere'nin dışındayken kendi ülkemin hükümetini asla eleştirmem. İngiltere'ye dönünce kaybettiğim zamanı telafi ederim" dediğini hatırlamıyor musunuz?
Bir "Cadı Kazanı"na dönüştürülen Ortadoğu'da güvenliğin ve istikrarın var olabildiği Türkiye'nin kıymetini bilmeyenler, her alanda seslerini yükseltmekte. Bazıları da terörü siyasetin ve hakareti eleştirinin yerine ikame etmeye çalışmakta. Ama Türkiye'nin hikâyelerinde bu gibilerin sonu yoktur...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA