Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Der Spiegel Almanları da kapak konusu yapmaz mı

Bütün dünyada cevabı da bilinen bir soru vardır... "Dünyadaki en kısa üç şeyi say" dediğinizde "Arjantin'in demokrasi tarihi, İngiliz mutfağı ve Alman mizahı" cevabını alırsınız. Bu genellemenin Alman mizahçı Jan Böhmermann'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik okuduğu hakaret içeren şiir tarafından doğrulanması, hoş olmadı mı?

Der Spiegel kapağı
Üstelik zaten çok kısa olan Alman mizahını bu Böhmermann daha da kısaltmaya çalışırken iş bununla kalmamış... Der Spiegel dergisinin kapağında yargılanması beklenilen Jan Böhmermann'ın kafası Türk bayrağındaki hilalin ortasına yerleştirilmiş. Derginin kapağında ayrıca, "Böse, böser, Böhmermann- Kötü, daha kötü, Böhmermann" ifadesi kullanılmış.

Başka işleri yok mu?
Aslında hep şaşırarak gözlemez miyiz? Bach'ın, Kant'ın, Mozart'ın, Beethoven'in torunları nasıl oldu da, Hitler'in peşinden gidip hem kendi ülkelerini, hem de dünyayı felakete sürüklediler? Ve nasıl olur da bu Almanlar "Yabancı düşmanlığı" ve "Soykırım" denilince ilk akla gelen ulus oluyorlar? Ve şimdi de "Mizah" denilince akıllarına Türkiye'nin Cumhurbaşkanı geliyor. Başka yapacak işleri kalmamış gibi Türkiye'nin Cumhurbaşkanı ile uğraşmayı, kendilerine meslek ediniyorlar.

Almanlar hakkında
Ama dünya da, milletlerin doğaları da böyle işte... Diğer milletler de başka milletleri mizah konusu kılmazlar mı? Almanlar hakkında diğer milletlerden insanların neler söylediklerini de Der Spiegel kapak konusu yapsaydı kim bilir ne kadar ilgi çekici şeyler çıkardı ortaya... Mesela Amerikalı film yıldızı Bette Midler "Bir Almanla evlendim. Her gece Polonya'yı giyerek yatağa giriyorum. Alman kocam da her gece beni işgal ediyor" demiş.

Williams'ın sözleri
İskoçyalı oyun yazarı Robert D. MacDonald da "Bir Alman filozoftur, iki Alman mitingdir, üç Alman ise savaştır" diyor. Aktris Joey Adams da "Almanlar çok iyi şofördürler, kimi hedef aldılarsa onu mutlaka ezerler" demekte.
Aktör Robin Williams'ın şu anlatımı da Der Spiegel'in ilgisini çekebilir... Film yıldızı şöyle demiş:
- Bir defasında Almanya'da bir televizyon programına katılmıştım. Sunucu kadın "Size göre Almanya'da komedi türü gösteriler neden fazla değil" diye sorunca, ben "Komik insanları da öldürmeyi hiç düşündünüz mü" diye cevap verdim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA