Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Bir elinde cımbız bir elinde ayna... Umurunda mı dünya!..

Amerika'nın İngiltere'nin basınındaki, televizyon kanallarındaki Türkiye'ye ilişkin haberleri ve yorumları izlerken çoğu zaman şaşkınlığa düşüyorum.
Geçen gün İngilizlerin BBC'sinde iki kadın gazeteci Türkiye'de basının özgür olmadığı, gazetecilerin susturulduğu üzerinde, birbirleriyle yarışarak konuşmaktaydılar. Bunların PKK terörünün sonuçları, Gülen Örgütü'nün yargı ve polisteki yapılanmasının hukukta açtığı yaralar hakkında pek bilgileri olmadığı o kadar belliydi ki...

Cımbızlı şiir
Bu iki hanımı dinlerken Orhan Veli'nin "Cımbızlı şiir"ini hatırladım.
"Ne atom bombası/ Ne Londra Konferansı/ Bir elinde cımbız,/ Bir elinde ayna;/ Umurunda mı dünya!"
Hafta sonu bir grup Amerikalı ile birlikteydim. Çeşitli mesleklerden olan bu Amerikalılara mesela Kilis'teki durumu anlattım... Nüfusu 90 bin olan bu kentimizde 130 bin Suriyeli sığınmacının bulunduğunu ve Kilis'i her gün IŞİD'in roketlerle bombaladığını anlattım.

Nereden bilsinler?
Hepsi de her gün gazete okuyan ve dünyayı izleyen bu Amerikalılar anlattıklarımı şaşkınlıkla dinlediler. Amerikan federal sisteminin boşluklarını istismar ederek bu ülkenin eyaletlerindeki eğitime ilişkin kamu fonlarını boşaltan Gülen okullarından konuşurken, bu örgütün Türkiye'deki darbe girişimlerini de anlattım onlara...
Kısacası Türkiye'de olup bitenler, Batı medyasındaki bir küçük azınlığın dışındakilerin umurunda değil. Bu küçük azınlık da, algı yönetimini çarptırma uzmanları tarafından yönlendiriyorlar.

Guantanamo hukuku
İngiltere'de IRA terörü tırmanırken BBC'de IRA'dan hoşgörü ile bahseden "TWTW" programının kaldırıldığını, bugün Türkiye'de PKK'ya hoşgörü gösterenleri öven İngiliz gazeteciler neden hatırlasınlar ki? Ya da Amerika'yı hedef alan El Kaide saldırısı ile mücadele edilirken kutsadıkları anayasalarının değil "Guantanamo hukuku"nun uygulandığını, Amerikalı gazeteciler neden düşünsünler ki?
Neyse... Sohbet ettiğim Amerikalılara "Ya Trump Başkan olursa ne yaparsınız" diye sordum. İçlerinden hukukçu olanı "Amerikan vatandaşlığını bırakır, Türkiye'ye göç ederim" diye cevap verdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA