Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Yol arkadaşları bu yolda bundan sonra da beraber yürüyecekler...

Bir siyasi partinin büyük kongresini, bu partinin bundan sonra izleyeceği siyasetin yönünü anlamak için izleriz. Bu yönü partinin lider kadrosunun verdiği mesajlar ve delegelerin oyları ile belirlediği yönetim kadrosunun yapısı belirler.
Dünkü AK Parti 2'nci Olağanüstü Kongresi'nde okunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı da, seçilen yeni Genel Başkan Binali Yıldırım'ın konuşmasında verdiği mesajlar da partinin bundan sonraki yönüne ışık tutuyordu.

Yeni anayasa
Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında özetle şunları söyledi:
"- Cumhurbaşkanı yemini ettiğim gün AK Parti ile hukuki bağım kesilmiş olabilir ama sizlerle gönül bağım hiçbir zaman kesilmedi. İnşallah hiçbir zaman da kesilmeyecek. Önümüzdeki dönemde yeni anayasa ve yeni yönetim sistemi arayışları içinde, cumhurla başkanı arasında iklimi olumsuz etkileyen bu çarpık uygulamanın giderileceğine inanıyorum."

Başkanlık sistemi
Binali Yıldırım'ın verdiği mesajlar da aynı yöndeydi... Yeni Genel Başkan konuşmasında şu noktaların altını çizdi:
"- Sayın Cumhurbaşkanım, söz veriyoruz, sevdan sevdamız, davan davamız, yolun yolumuzdur... Cumhurbaşkanımız milyonlarca vatandaşımızın oyunu almış ve onların siyasi sorumluluğunu taşıyor... Onun için bugün yapmamız gereken en önemli iş, fiili durumu yasal hale getirmek ve bu kafa karışıklığını sona erdirmektir. Bunun yolu da yeni bir anayasadır, yeni anayasada başkanlık sistemidir."

Terörle mücadele
"- Buradan milletime ilan ediyorum, bölgede yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği, huzuru sağlanana kadar bu operasyonlar aynen devam edecek. Eli kanlı PKK terör örgütü silahlı eylemlerini sona erdirene kadar bu operasyonlar aralıksız devam edecek."

Paralel yapı
"- Paralel yapılanmalara, bölücü çetelere asla ve asla prim vermeyeceğiz. Bu ülkede hainlere asla yer olmayacak. Şunu herkes iyi bilsin ki Türkiye'de tek devlet vardır, o da Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Hiç kimsenin devletle bilek güreşine girmesine asla ve asla müsaade etmeyeceğiz."
AK Parti iktidarının bundan sonra izleyeceği yolu bu cümlelerden açıkça görebiliyoruz. Partinin yeni yönetim kadrosunun yapısına gelince...

Bazı isimler
Ayhan Sefer Üstün, Bülent Gedikli, Faruk Çelik, Cemil Çiçek, Mevlüt Çavuşoğlu, Mehmet Özhaseki, Naci Ağbal, Ömer Çelik, Recep Akdağ, Yalçın Akdoğan gibi isimlerin neden yeni MKYK'da yer almadıklarını isim isim tahlil etmek kolay değil... Ama yeni Bakanlar Kurulu listesi görüldükten sonra, bu konu daha fazla açıklığa kavuşacaktır.
Özetle "Yol arkadaşları" bundan sonra da bu yolda beraber yürüyecekler ve beraber ıslanacaklar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA