Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

“Büyük akıl” hep küçük akıllı kuklaların işbirliğine güvenir

Arap Baharı'nı Libya'da iç savaşa, Mısır'da darbeye, Suriye'de katliama, Irak'ta IŞİD'e dönüştüren "Büyük Akıl" bu ülkelerdeki küçük akıllı işbirlikçileri olmadan hiçbir projesini gerçekleştiremezdi.
İran'da tek derdi ülkenin petrollerini millileştirmek olan demokrat Musaddık'ı deviren Büyük Akıl, sonunda bu ülkenin Humeyni rejimine teslim olmasını çaresizce izlemedi mi? Irak'ı işgal ettikten sonra Maliki gibi bir ismi işbaşına getiren o Büyük Akıl, ülkenin Şii- Sünni kamplaşmasına sahne olmasını ve sonunda IŞİD'in doğumunu ve Musul'u ele geçirmesini sadece izlemedi mi?

Uzaktan izlediler
Akıllarının boyu ihtiraslarının boyundan kısa olan küçük akıllı siyasetçiler ve askerler Yugoslavya'yı kana ve nefrete boğarlarken, Avrupa kıtasındaki bu faciayı Büyük Akıl beş yıl uzaktan izledi.
Kaddafi'ye Elysee Sarayı'nın bahçesinde çadır kurduran Fransa, daha sonra bombaladığı Libya'dan canlarını kurtarmak için Avrupa'ya sığınmaya çalışan Libyalılardan son üç günde 700'ünün devrilen botlardan düşüp boğulmaları karşısında, matem mi tutuyor sanki?

Hiç ders almazlar
Bu coğrafyada yaşayan ve kendi halklarının iradesine saygılı olmak yerine "Büyük Akıl"a hizmet etmeyi yeğ tutan küçük akıllı kuklalar, Irak'ın, Suriye'nin, Mısır'ın, Libya'nın yaşadıklarına bakıp ders almayı neden hiç düşünmezler?
Halkın oyu ile seçilen ve özgürlükçü demokrasi denilen nimetin kıymetini bilmek yerine gözlerini ve kulaklarını "Büyük Akıl"ın talimatına diken küçük akıllılar, acaba "Milli" olmayı hiç denemeyecekler mi?

Sanki bir oyun
Süper devletler için dış siyaset çıkarların ağır bastığı bir oyunun senaryosunun sahnelendiği alan değil mi? Vietnam'da savaşan Amerika şimdi bu ülke ile kanka oldu. Hiroşima'ya ve Nagazaki'ye atom bombası atan Amerika, şimdi bu faciayı bir şov vesilesi haline dönüştürmüyor mu?

Bu oyun bozulacak
İnsancıklar katlediliyor, evlerini barklarını terk etmek zorunda kalıyorlar, petrol gelirleri halkın refahına harcanmak yerine ya diktatörleri ya da silah tüccarlarını fonluyor... Türkiye bu çemberin dışında kalacaktır... Sessiz çoğunluğun büyük aklı, küçük akıllı kuklaların ve onların bağımlı oldukları "Büyük Akıl"ın oyunlarını hep bozdu, yine bozacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA